DINAMO U LIGI PRVAKA

Veliko upozorenje za Dinamo: Atalantin as briljirao protiv Brazila

Foto: Gulliver / Getty Images

DESET DANA prije prve utakmice Dinama u Ligi prvaka napadač Atalante, s kojom prvak Hrvatske na Maksimiru otvara natjecanje u skupini, odigrao je sjajan meč za Kolumbiju na prijateljskoj utakmici (2:2) protiv Brazila.

Luis Muriel (28) pokriva sve pozicije u zadnjoj trećini terena, a protiv prvaka Južne Amerike, koji je pred 60 tisuća gledatelja u Miamiju s Kolumbijom igrao u najjačem sastavu, izluđivao je Danija Alvesa i Alexa Sandra neuhvatljivim bjegovima po krilima, dok je kompletna brazilska obrana bila nemoćna nositi se s njegovom ubojitošću pred golom.

Iako je Neymar pokupio naslovnice povijesnim golom i nastupom za Brazil u prvom nastupu nakon prisilne tromjesečne pauze, igrač utakmice bio je Muriel, s kojim će Dinamova obrana ubrzo imati velikih problema. 

Muriel je u 24. minuti natjerao Alexa Sandra da ga sruši u kaznenom prostoru, a onda je penal koji je sam izborio pretvorio u gol. 

Ubrzo zatim Muriel odličnu akciju završava sjajnim golom u Edersonove rašlje. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimke Murielovih golova protiv Brazila možete pogledati OVDJE i OVDJE.

U drugom dijelu Neymar postavlja konačnih 2:2, a otkako je Muriel izašao u 68. minuti Kolumbija nije bila ni približno opasna kao do tada.

Dinamo, dakle, uskoro čeka velika napast. Muriel je u prva dva kola bio džoker Atalante, u koju je ovog ljeta došao iz Seville uz odštetu od 15 milijuna eura. 

Na otvaranju prvenstva njegov novi klub gubio je 1:2 kod SPAL-a, ali onda je Muriel ušao i za samo pet minuta postigao dva gola za preokret i pobjedu 3:2. 

Iza iskusnog Muriela je gotovo 300 utakmica za talijanske i španjolske klubove, za koje je postigao 74 gola, a 38 ih namjestio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.