Verstappen pobijedio nakon kaosa u Monacu

Foto: EPA

MAX VERSTAPPEN u Red Bullu je pobjednik Velike Nagrade Monaca. Utrka je, kao i svake godine, vožena na ulicama Monte Carla, a Nizozemac se najbolje snašao i odnio pobjedu. Drugo mjesto pripalo je Fernandu Alonsu u Aston Martinu, a treće mjesto je senzacionalno pripalo Estebanu Oconu, vozaču koji se najbolje snašao u kaosu koji je nastao pred kraj utrke, kad je pala kiša.

Pljusak je padao tri kruga, otprilike od 55. do 58. kruga, te jako namočio stazu, što je natjeralo vozače na ulaske u boks i promjene guma, a neke je to skupo koštalo pa je kiša znatno utjecala i na poredak. Ferrari je prilično promašio taktiku pa su Charles Leclerc i Carlos Sainz nakon promjene guma pali na šestu i sedmu poziciju, a četvrtu i petu zauzeli su Lewis Hamilton i George Russell u Mercedesu.

Kasnije je Sainz pao za još jedno mjesto te završio osmi, a na sedmo se ugurao i drugi vozač Alpinea, Piere Gasly. Do bodova su došla još dva vozača, Lando Norris je bio deveti, a Oscar Piasti deseti. Najbrži krug utrke imao je Lewis Hamilton i osvojio je dodatni bod.