Veznjak Senegala: Ovo je povijesni dan

Foto: EPA

SENEGAL je pobijedio Ekvador 2:1 u borbi za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Senegalci su poveli golom Ismaile Sarra u 44. minuti. Izjednačio je Moises Caicedo u 67. minuti, no kapetan Senegala Kalidou Koulibaly vratio je vodstvo svojoj momčadi svega tri minute kasnije.

"Ovo je bolan poraz. Svi osjećamo veliku frustraciju. Znali smo kako će detalji napraviti razliku i, nažalost, upravo se to dogodilo. Mi smo griješili u odlučujućoj utakmici, ali za ubuduće moramo uzeti u obzir i naše dobre nastupe. Tijekom prvog poluvremena nismo bili svoji, igračima sam govorio kako moramo imati veći posjed na sredini terena, ali mi smo trčali za loptom čitavo vrijeme", rekao je ekvadorski izbornik Gustavo Alfaro.

"Ovo je povijesni dan"

"Ponosan sam. Mislim kako smo mi više željeli pobjedu od njih, milijuni Senegalaca nas gledaju i željeli smo dati sve od sebe za ovaj dres. Ostajemo fokusirani, još se nećemo početi pakirati, nastavit ćemo raditi. Ambiciozni smo, ne znamo koliko daleko možemo otići, ali ne mislimo stati na osmini finala", izjavio je senegalski veznjak Pape Gueye.

"Ovo je povijesni dan, drugi put je Senegal prošao dalje iz skupine. Ne postavljamo si limite, znali smo kako možemo podići razinu igre. Istina je kako su prve utakmice bile teške, ali morate se nametnuti u velikim utakmicama. Ako budemo igrali kao danas, možemo se nadati velikom rezultatu", dodao je njegov suigrač Idrissa Gueye.

Nizozemska je u drugom susretu pobijedila Katar 2:0 te je domaćin doživio i treći poraz na Svjetskom prvenstvu. Golove za Nizozemce postigli su Cody Gakpo, kojem je to treći pogodak na natjecanju, te Frenkie De Jong.