VIDEO Austrijanci skandirali Medveščakovim igračima pa ih odveli na večeru

Screenshot/Facebook

UŽASNA godina je iza zagrebačkog Medveščaka, jučer su u Grazu u 32. kolu EBEL lige izgubili 14. utakmicu zaredom. Nije tajna da je klub u velikim financijskim problemima. 

Već početkom prosinca glavni trener i sportski direktor Aaron Fox otišao je iz kluba, a za njim su otišli i suradnici Douglas Bradley i Carter Beston Wil.

U klubu sada igraju igrači iz drugih zagrebačkih momčadi (Mladost, Zagreb), oni su tu umjesto stranaca koji su otišli uslijed raspada sistema.

Situacija je kaotična što se potvrdilo i u Grazu novim porazom 6:2, no tamo je sve oduševila reakcija domaće publike koja je skandirala "Zagreb, Zagreb" dok su igrači Medveščaka napuštali dvoranu.

"Ponovno, naši veliki respekt svim igračima Medveščaka koji se nastavljaju boriti za svoju momčad i svoj klub", stoji na stranici Graz99ersa čiji su igrači odveli Medveščakove na večeru poslije utakmice.

"Imamo veliki respekt za te dečke", poručili su iz austrijskog kluba.

Austrijski mediji su u prosincu objavili priču da je Medveščak dužan igračima nekoliko plaća te da su oni slobodni potražiti novi klub. Razlog takvim financijskim problemima je povlačenje jednog od glavnih sponzora kluba bez kojeg Medveščak ne može funkcionirati.

Nije isključeno ni istupanje iz lige, iako će u Medveščaku napraviti sve ne bi li izgurali ovu sezonu do kraja.

"Zbog trenutne situacije u klubu odstupio sam sa svoje dužnosti sportskog direktora i glavnog trenera. Želim zahvaliti klubu na prilici koju su mi pružili. U Zagrebu sam zajedno s obitelji izgradio dom i ovaj klub će zajedno s navijačima ostati zauvijek dio mene. Ostat ću ovdje podržati klub, igrače i tim u ovoj situaciji, u onim prilikama i na one načine kako to budem mogao'', rekao je Fox za službenu klupsku stranicu po odlasku.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.