VIDEO Bivši All-Star dvaput se namjerio na Hrvata i oba puta gadno požalio

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC nije uspio pomoći LA Clippersima da nastave pozitivan niz. Nakon triju uzastopnih pobjeda, on je stao protiv New Orleans Pelicansa, koji su u Los Angelesu slavili 116:106. Hrvatski je centar za 21 minutu pogodio pet od šest šuteva i jedino slobodno bacanje za 11 poena, sakupio je pet skokova, imao jednu blokadu, ali i čak četiri izgubljene lopte, ali Clippersi su najbolje igrali s niskom postavom, dok je on bio na klupi.

Ipak, istaknuo se Zubac u više navrata, i to na oba kraja terena. Tu jednu blokadu ostvario je u trećoj četvrtini kad je preko njega pokušao zakucati najbolji strijelac Pelicansa i bivši All-Star Brandon Ingram, koji se brzo pokajao. Štoviše, Clippersi su nakon toga krenuli u (ne osobito brzu) kontru i poveli košem Kawhija Leonarda.

Ništa bolje Ingram nije prošao ni kad su uloge bile zamijenjene. Zubac je primio loptu s puno prostora u reketu, napravio dva koraka i uzletio na snažno zakucavanje, bez problema slomivši otpor koji mu je naivno pokušao pružiti Ingram.

Unatoč lošim iskustvima sa Zupcem, Ingram je završio susret s 30 poena, a Zion Williamson ubacio je dva više, dok je Paul George s 34 predvodio Clipperse. Utakmica se računala i za NBA kup, iz kojeg su Clippersi ovim porazom ispali, dok New Orleans čeka posljednje kolo i navija da Dallas pobijedi Houston, što bi Pelicanse zadržalo na prvome mjestu skupine B na Zapadu.