VIDEO Briljantni Zubac srušio NBA prvake i svoj rekord

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC odigrao je jednu od najboljih partija sezone za važnu pobjedu Los Angeles Clippersa u kalifornijskom derbiju za peto mjesto Zapada protiv aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa 134:126. 

Za goste je Stephen Curry zabio 50, ali s druge strane bilo je više raspoloženih igrača. Kawhi Leonard ubacio je 30, Paul George 24 , Terance Mann 17 i Russell Westbrook 15 poena. Ipak, moramo izdvojiti Ivicu Zupca. On je za pola sata u igri ostvario sjajan učinak. 

Postigao je 19 poena, i to uz samo osam šuteva iz igre (6/8) te 7/8 slobodnih bacanja. Bio je najbolji skakač na utakmici sa 16 uhvaćenih lopti pod obručima. Izvrsnu utakmicu zaokružio je s dvije asistencije i jednom blokadom. Olakšalo mu je što je trener suparnika Steve Kerr forsirao Draymonda Greena, od kojeg je Zubac jači i viši, dok je Kevon Looney pola utakmice proveo na klupi.

Zubac je ovakvim nastupom pokazao da ove sezone igra u velikoj formi, i to kada je najpotrebnije. Spomenutim sjajnim skakačkim učinkom protiv prvaka došao je do 645 skokova ove sezone, čime je srušio vlastiti rekord u sedam godina koliko je u NBA ligi. Zubac je postavio svoj novi rekord u kategoriji najvažnijoj za centre čak mjesec dana prije početka doigravanja. Dakle, izgledno je da će debelo nadmašiti dosadašnji najbolji skakački učinak u sezoni.