HAJDUK

VIDEO Čak i navijači Hajduka o njemu malo znaju, a jučer je bio junak kluba

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

U JUČERAŠNJEM Jadranskom derbiju (1:1) Hajduk je uspio doći do boda nakon što je preživio nekoliko velikih prigoda Rijeke koje su mogle prelomiti utakmicu. Junak splitske momčadi bio je Tonio Teklić koji je odlično pogodio s velike udaljenosti. Ovo mu je bio prvijenac u bijelom dresu.

 

 

"Osjećaj je stvarno fenomenalan, još se dojmovi nisu sasvim slegli. Jako sam sretan zbog ovog boda, ali da je bilo još vremena možda smo mogli i do sva tri. Ono zbog čega sam posebno sretan je to što smo uspjeli zadržati prvo mjesto", izjavio je Tonio Teklić.

Teklić je u ovoj sezoni u 6 utakmica skupio svega 58 minuta, ali ima odličan učinak - gol i asistenciju. Pokazao je u oba navrata da mu ne treba puno vremena, ni da primijeti priliku, ni da se odluči na neku akciju.

"Svi se dokazujemo iz treninga u trening. Na treneru je konačna odluka. Moje je da radim i želim tako nastaviti dalje. Kad sam ušao, imao sam osjećaj da imamo Rijeku u šaci. Kad me trener pozvao na zagrijavanje, primijetio sam da smo već tada bili bolji. Rekao sam sebi da nemamo što izgubiti, išli smo na sve ili ništa, opalio sam s 30 metara i ušlo je. Dominirali smo i morali smo zabiti. Gol posvećujem svima onima koji su mi barem malo pomogli u karijeri."

HNK Rijeka - HNK Hajduk Split Rezultati uživo

 

Bod je bio dovoljan za prvo mjesto, a sada Hajduku slijedi domaća utakmica protiv Intera. Očekivanja su jasna.

"Očekujemo pobjedu, dobru igru prije svega, a ako bude momčadski kao i danas, bit će pobjeda."

Teklić je pri nekoliko dana proslavio 20. rođendan i u vrlo malo vremena nametnuo se kao netko kome će trener morati povećati minutažu. Asistencija koju je upisao je ona iz Koprivnice kada je kod kornera pronašao Eduoka koji je neobranjivo pogodio. Nije to bio klasičan nabačaj nego prizemno dodavanje (jedno od rijetkih kod Hajduka), ali trebalo je to i prepoznati, a potom i odraditi. Sada je opet uočio malu rupu u obrani i to je bilo dovoljno.

Hajduk je ovim Teklićevim golom došao do velikog boda, ali možda je i bitnije to da je dobio potvrdu da ima još jednog kvalitetnog igrača u rosteru. Igrača koji još četiri godine ima ugovor s klubom.

Rezultati by SofaScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.