VIDEO Čudesni Duplantis opet srušio svjetski rekord

Foto: Profimedia

FANTASTIČNI Šveđanin Armand Duplantis 10. je put u karijeri srušio svjetski rekord u skoku s motkom, samo 20 dana nakon što je drugi put osvojio naslov olimpijskog pobjednika, i to s preskočenih 6.25 metara. Duplantis je na mitingu Dijamantne lige u poljskom Chorzowu preskočio 6.26 m.

Duplantis je pobjedu u Chorzowu osigurao nakon samo tri izlaska na zaletište, preskočivši prvo 5.62 m, pa 5.92 m, a onda i 6.00 m. Istu su visinu preskočili i Amerikanac Sam Kendricks te Grk Emmanouil Karalis, ali iz drugog odnosno trećeg pokušaja. Karalis je tako prvi put u karijeri preskočio šest metara i odustao od daljnjeg natjecanja, dok je Kendricks tri puta rušio 6.08 m, pa je Duplantis ostao sam na zaletištu.

Uspio je iz drugog pokušaja

Prvi pokušaj na 6.26 m bio je neuspješan, ali iz drugog je sjajni Šveđanin bio uspješan. Video pogledajte na OVOM linku. 

Ovo je drugi svjetski rekord postavljen u Chorzowu u nedjelju, ranije je Norvežanin Jakob Ingebrigtsen postavio novi svjetski rekord na 3000 metara. Ingebrigtsen je zadanu dionicu svladao za 7:17.55, čime je za više od tri sekunde popravio dosadašnji rekord Kenijca Daniela Komena koji je prije 28 godina u Rietiju trčao 7:20.67.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.