Video: Danci izvukli pobjedu protiv Bjelorusa, Švicarci na korak do polufinala U-21 Eura

DRUGO kolo U-21 Europskog prvenstva u Danskoj Švicarci su otvorili pobjedom protiv Islanda 2:0 čime su sa šest bodova vodeća momčad skupine A.

Skromni Švicarci imaju vrlo talentiranu generaciju koju je na terenu protiv Islanda predvodio napadač Schalkea Mario Gavranović uz junaka prve utakmice Xherdana Shaqirija. Upravo je Baselov igrač, porijeklom s Kosova, asistirao Fabianu Freiju za vodeći pogodak već u 2. minuti utakmice. Pet minuta prije kraja poluvremena Innocent Emeghara je povisio na 2:0, a Islanđani, koji su jednakim rezultatom izgubili i od Bjelorusije, nisu uspjeli do kraja utakmice zabiti pogodak. Zanimljivo je da su u deset kvalifikacijskih utakmica zabili nevjerojatna 33 gola te završili na drugom mjestu svoje skupine ispred aktualnih prvaka Njemačke. Gavranović je igrao do 84. minute. Utakmicu je sudio hrvatski sudac Marijo Strahonja.

Gavranović igrao do 84. minute

"Šest bodova iz dvije utakmice je ono što svaki trener želi. Rani gol nam je olakšao posao. Puno smo govorili o Shaqiriju nakon prve utakmice, ali snaga ove momčadi je u zajedništvu. Imamo puno važnih igrača, ovaj put su zabili Emeghara i Frei, a i Gavranović je imao odličan povratak nakon što je neko vrijeme bio ozlijeđen", rekao je švicarski izbornik Pierluigi Tami.

Kapetan Islanda Bjarni Vidarsson rekao je: "Nismo bili spremni za ovu utakmicu, nismo bili dovoljno agresivni. Nećemo otići iz Danske bez postignutog gola, dat ćemo sve od sebe protiv Danaca".

Danci se iskupili domaćoj publici

Domaćin Eura ipak se u drugoj utakmici iskupio za početni poraz pred svojim navijačima pobijedivši Bjelorusiju s 2:1. Utakmica nije dobro počela za Dance, Baga je doveo goste u vodstvo u 20. minuti, a samo minutu kasnije Sivakov je u svom kaznenom prostoru srušio Eriksena i sudac je pokazao na bijeli točku. Eriksenov udarac obranio je vratar Gutor, ali Danac pogađa iz odbijanca za izjednačenje. Jorgensen je fantastičnim potezom u 71. minuti postavio konačni rezultat nakon što je na 40 metara od gola primio loptu, prošao nekoliko protivničkih igrača i desnom nogom poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Gutora.


U posljednjem kolu moraju pobijediti Island, ali prolaz skupine ovisit će im i o rezultatu utakmice Švicarske i Bjelorusije.

Junak pobjede i krilo Bayer Leverkusena Nicolai Joergensen nakon utakmice je rekao:

"Pobjedom protiv Islanda možemo proći dalje. Odlično se osjećam što sam zabio takav gol u Danskoj pred našim navijačima. Neopisivo je. Bilo je važno što smo izborili penal odmah nakon njihovog gola. Vjerovali smo da možemo pobijediti, a mislim da ćemo tako dobiti i Island".

Španjolcima novi izazov protiv Češke

U srijedu na teren izlaze momčadi u skupini B. Englezi će nakon remija sa Španjolcima tražiti pobjedu protiv Ukrajine, a "La Rojita" igra još jednu veliku utakmicu protiv jake Češke koja je kvalifikacije završila bez poraza, a u Danskoj krenula pobjedom 2:1 protiv Ukrajine.

Europsko prvenstvo, U21, 2. kolo:

Švicarska - Island 2:0

Danska - Bjelorusija 2:1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.