Video: Durant je pravi nasljednik Kobea i LeBrona

SEATTLE SuperSonicsi su imali mnogo uspjeha tijekom devedesetih godina u NBA ligi. Gary Payton i Shawn Kemp su ih uvijek vodili do doigravanja Zapadne konferencije.

Jednom je Seattle igrao i veliki finale, ali Michael Jordan i njegov Chicago su bili prejaki 1996. godine, te su ih pobijedili 4-2. Novi vođa Seattle trebao je postati Kevin Durant, 21-godišnji igrač sa sveučilišta Texas, ali je prošlog ljeta Seattle izgubio NBA momčad koja se preselila u Oklahomu, pa tako Durant nikada nije zaigrao u popularnom zelenom dresu Sonicsa.

Danas je Oklahoma City možda i najperspektivnija momčad lige, a Durant definitivno predvodnik novog vala, te potpuno opravdava drugi izbor drafta 2007. godine (Portlandov Greg Oden je bio broj jedan).

Nakon prvih deset utakmica nove sezone Oklahoma City ima vrlo dobar omjer 5-5, trenutačno su u krugu osam najboljih momčadi Zapadne konferencije, te nikoga ne bi čudilo i da ostanu u tom elitnom društvu, te da izbore doigravanje u svojoj drugoj godini NBA života.

Durant je u nedjelju navečer, u porazu protiv LA Clippersa od 101-93 ubacio 40 poena (klupski rekord sezone), a kroz deset utakmica je samo jednom ubacio manje od 20 poena u ogledu. Dogodilo se to protiv Portlanda (16 poena), kada ga je čvrsta obrana McMillanove momčadi odvela na šut 3-20.

Durantovi rekordni dosezi po poenima su: LA Clippers (40), Sacramento (37), LA Clippers (30), Orlando i LA Lakers (28), Houston (27), Sacramento, Detroit i San Antonio (25). Uz sve to Durant je čak tri puta završavao utakmice s prosjekom od 50 ili više posto šuta, a prosječno ima i 5.5 skokova, 2.6 asistencija i 1.2 ukradene lopte.

Na listi najboljih strijelaca NBA lige trenutačno su ispred njega tek trojica: Kobe Bryant (30.1 poen), Dwyane Wade i Carmelo Anthony (29.7), dok je Durantov prosjek 28.1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.