VIDEO Džeko zabio gol pa suci loptu spremili u staklenu kutiju. Evo zašto

Screenshot: Twitter

EDIN DŽEKO zabio je drugi gol u pobjedi Intera 3:0 nad Milanom u talijanskom superkupu, kojom je momčad trenera Simonea Inzaghija sedmi put osvojila to natjecanje. Glavni sudac Fabio Maresca potom je loptu, koju je bosanskohercegovački napadač spremio u gol u 21. minuti, odnio četvrtom sucu, a on ju je spremio u staklenu kutiju.

Suci su to učinili zato što će loptu na aukciji prodavati kompanija Socios.com, koja je partner talijanskog nogometa. Riječ je o platformi za kupnju tokena namijenjenoj navijačima i sportašima. Tokeni se mogu koristiti za kupovinu materijalnih proizvoda. U licitaciji za loptu moći će sudjelovati navijači koji imaju minimalno 600 tisuća tokena, koliko iznosi početna cijena lopte.

Suradnja je dogovorena početkom 2023. godine te je predstavljena na utakmici Inter - Milan. Čelni ljudi Sociosa predložili su da lopte idu na prodaju, a u staklenu kutiju stavljene su s posebnim čipom koji je potvrda autentičnosti. 

VIDEO: Arena Sport

Rebić pogodio prečku

Inter je deklasirao Milan golovima Džeke, Federica Dimarca i Lautara Martineza, u čemu su pomogle loše reakcije obrane Milana. Marcelo Brozović nije nastupio za Inter zbog ozljede, dok je Ante Rebić ušao u završnici za Milan te pogodio prečku.

Interu je ovo sedmi naslov osvajača talijanskog superkupa, čime se izjednačio upravo s Milanom. Juventus ih je osvojio najviše - devet.