VIDEO Fenomenalni Napoli s 5:1 razbio Juventus na Maradoni

Foto: Profimedia

LIDER Serie A Napoli pretrpio je poraz od Intera u prvoj ligaškoj utakmici ove godine, potom s 2:0 slavio protiv Sampdorije, a u 18. kolu Serie A ekipa Luciana Spallettija demonstrirala je napadačku moć koja ju je krasila cijelu prošlu polusezonu i s 5:1 deklasirala Juventus na stadionu Diega Armanda Maradone u Napulju.

Juventus je na jug Italije stigao s osam prvenstvenih pobjeda u nizu tijekom kojih nije primio niti jedan jedini gol. Izabranici Maxa Allegrija imali su priliku smanjiti prednost Napolija na vrhu tablice i zakomplicirati prvenstvo, ali Napoli je bio jednostavno nadmoćan suparnik.

Golove su redom postizali Victor Osimhen, Kviča Kvaratškelija, bivši stoper Dinama Amir Rrahmani, Osimhen i Eljif Elmas. Utješni gol za Juve je zabio Angel Di Maria. 

Navijače Napolija naročito može radovati što se sjajni 21-godišnji Gruzijac kojeg od milja zovu Kvaradona vratio u staru formu nakon ozljede koja ga je mučila u prosincu. Uz jedan pogodak upisao je i dvije asistencije, a sjajan je bio i tri godine stariji Nigerijac Osimhen.

► KLIKNI OVDJE, OVDJE, OVDJE, OVDJE I OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE NAPOLIJA

Nakon trijumfa nad svojim rivalima sa sjevera, Napoli je stekao deset bodova prednosti ispred drugoplasiranog Milana, branitelja naslova prvaka. Rossoneri imaju utakmicu manje, a u subotu 14. siječnja igraju s Lecceom. Iako još nije odigrano pola sezone, Napoli djeluje kao glavni favorit za titulu, koju navijači sanjaju od 1987. i 1990., jedine dvije u povijesti kluba, koje je donijela Maradonina generacija.