LIGA PRVAKA

VIDEO Golčina bivšeg igrača Hajduka u play-offu LP-a. Golman nije imao šanse

Screenshot: Twitter

FILIP OZOBIĆ zabio je prekrasan pogodak za svoj Qarabag u uzvratnoj utakmici play-offa za skupine Lige prvaka protiv Viktorije iz Plzena. Nakon jednog ubačaja iz slobodnog udaraca, braniči Plzena glavom su pokušali odbiti loptu izvan kaznenog prostora, ali ona je došla samo do Ozobića.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK OZOBIĆA

Bivši igrač Hajduka sjajno se snašao okružen dvojicom protivničkih igrača, loptu je smirio prsima, a onda i potegnuo volej iz koraka. Lopta je letjela velikom brzinom, a vratar češke momčadi se bacio, ali je mogao samo nemoćno promatrati kako se zabija u mrežu.

Nekad velika nada, danas reprezentativac Azerbajdžana

Ozobić je nekad slovio za veliku nadu hrvatskog nogometa. Od 15. godine nastupao je za sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a na U-19 Euru 2010. godine, na kojem je Hrvatska dogurala do polufinala, bio je uvršten u najboljih 11 turnira, i to kao jedini Hrvat. Ukupno je za selekcije Hrvatske nastupio čak 60 puta.

Ima i dva nastupa za A selekciju, ali oni nisu bili u službenim utakmicama. Odigrao je dva susreta na China Cupu 2017. godine, u momčadi u kojoj su većinom bili igrači HNL-a. Ozobić je bio jedan od dvojice koji tad nisu igrali u hrvatskoj ligi. Nedavno je odabrao nastupati za Azerbajdžan.

Ozobić u Azerbajdžanu igra od 2016. godine te je ispunio rok od pet godina, koliko igrač mora igrati u nekoj zemlji da bi stekao pravo nastupa za tu reprezentaciju. Mogao je promijeniti nogometno državljanstvo zato što nema nijedan službeni nastup za hrvatske selekcije poslije 21. rođendana.