VIDEO Haaland tražio savjet od Henryja. Ubrzo su se svi u studiju smijali

Screenshot: Twitter

ERLING HAALAND (22) zabio je 52 pogotka u prvoj sezoni u Manchester Cityju, s kojim je osvojio Ligu prvaka, Premier ligu i FA kup. Nakon finala Lige prvaka, u kojem je City pobijedio Inter 1:0, mladi Norvežanin je u emisiji CBS Sportsa zatražio savjet od Thierryja Henryja (45), bivšeg fantastičnog napadača, koji je tijekom karijere nastupao za Monaco, Juventus, Barcelonu i Arsenal.

"Kada bi mi dao jedan savjet, koji bi to bio?" pitao je Haaland Henryja. Francuz mu je odgovorio: "Nema toga što ti još možeš naučiti, nitko nije poput tebe. Iako, mogao bi napredovati po pitanju dolaska pred gol po desnoj strani, ubacivati se ondje gdje to baš i ne radiš. No tada bi Manchester City osvojio četiri titule u sezoni. Sve je gotovo ako počneš napadati s desne strane i završavati akcije desnom nogom. Tada ćeš zabijati 100 golova tjedno."

Nakon što su se Henry, Haaland i voditelj emisije nasmijali, norveški napadač je odgovorio: "Slažem se. Ne zaboravite da imam 22 godine. Sjetite se kada ste vi imali toliko. Mogu još mnogo toga naučiti. Otkako sam došao iz Borussije Dortmund, osjetim razliku u puno toga: od načina na koji razmišljam o utakmici, kako se pripremam, motiviram ili razgovaram s drugima."

Haaland je zabio 52 gola u sezoni

Haaland je jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Nakon što je nastupao za norveške klubove Bryne i Molde, 2019. godine stigao je u RB Salzburg i počeo pokazivati o kakvom se talentu radi. Borussia Dortmund godinu dana kasnije dovela ga je za 20 milijuna pa ga prodala Cityju za 60 milijuna eura.

S mančesterskim klubom potpisao je ugovor do ljeta 2027. godine iako ga se ozbiljno povezivalo s Real Madridom, koji se i dalje spominje kao klub u kojem će u budućnosti zaigrati. Od 52 postignuta pogotka u sezoni, 12 ih je zabio u Ligi prvaka, čime je postao najbolji strijelac elitnog europskog natjecanja.