Video: Hrabri Pistorius ostao bez finala, ali podignute glave

SLUŽBENO je 15. najbrži 400-metraš na svijetu  24-godišnji Oscar Pistorius, sprinter-invalid kojem su obje potkoljenice amputirane dok je bio beba, a među nehendikepiranim atletičarima trči na karbonskim protezama.

Opet je slabo startao, u čemu ga njegov hendikep zapravo najviše onemogućuje, s tim da ovaj put nije uspio dobro finiširati. Za pobjednikom utrke, Jamajčaninom Jermaineom Gonzalesom, zaostao je sekundu i 20 stotinki.

Ukupno je u svojoj disciplini na Svjetskom prvenstvu u Daeguu, gdje se kao prvi sportaš-paraolimpijac natjecao u konkureniji nehedikepiranih atletičara, zauzeo 15. mjesto.

U Južnoj Koreji očekuje ga još nastup u južnoafričkoj štafeti na 4x400 metara.

Bekele odustao

Etiopski legendarni dugoprugaš Kenenisa Bekele, pak, odustao je od ostatka natjecanja.

Razlog tome je lošija fizička sprema s kojom je došao na prvenstvo, a ona je uzrokovana ozljedom lista koja muči Bekelea pune dvije godine. Jos Hermens, menadžer etiopskog atletičara, rekao je za Associated Press da će se Bekele vratiti kući gdje će se pripremati za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu.

Bekeleu bi, da je pobijedio, to bio peti uzastopni naslov svjetskog prvaka na 10-kilometarskoj dionici. Odustajenjem sredinom utrke prekinut je veliki niz legendarnog Etiopljanina u ovoj disciplini koji traje još tamo od 2003. godine. Nikad do Daegua nije izgubio utrku u svojoj udarnoj disciplini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.