Video - Igrači Premier lige izabrali kralja: Giggs najbolji nogometaš

VETERAN Manchester Uniteda, Ryan Giggs proglašen je nogometašem godine po izboru Udruženja profesionalnih nogometaša Premierlige.

35-godišnji veznjak naslov je odnio ispred Stevena Gerrarda i Cristiana Ronalda iako je ove sezone samo 12 puta bio u početnom sastavu Manchester Uniteda.

"Ovo je definitivno najbolja nagrada koju možete primiti jer o njoj odlučuju kolege nogometaši, Dva puta sam dobio nagradu za najboljeg mladog igrača, ali ovo je nešto posebno. Puno zasluga za moju karijeru ide Alexu Fergusonu kojeg sam upoznao kad sam imao 13 godina i od tada je naš odnos briljantan", rekao je Velšanin.

Giggs je svoju cijelu nogometnu karijeru proveo na Old Traffordu. Rekorder je po broju nastupa za Manchester United, a sa prvog mjesta je skinuo Bobbyja Charltona koji ima 758 nastupa. Velšanin je i igrač s najviše osvojenih naslova Premier lige, čak 10. Za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 susreta, a od međunarodnog nogometa se oprostio 2007.

Protiv Arsenala u prvome polufinalnom dvoboju Lige prvaka Giggs bi trebao odigrati svoju 800. utakmicu u dresu Uniteda. Također, postao je prvi Velšanin s nagradom PFA-a od Marka Hughesa, isto u dresu Uniteda, za sezonu 1990/1991. Baš je u toj sezoni Giggs debitirao u prvoj momčadi aktualnih prvaka Europe

Igrači Manchester Uniteda su dominirali izborom za najboljeg nogometaša jer se osim Giggsa mjesta među najboljih 11 našlo za još pet Crvenih vragova. U momčadi sezone su Edwin Van der Sar, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Patrice Evra i Cristiano Ronaldo. Međutim, u najboljoj jedanaestorici nema Waynea Rooneyja, umjesto njega su povjerenje dobili Nicolas Anelka i Fernando Torres.

Najbolji mladi nogometaš je igrač prigodna imena - Ashley Young iz Aston Ville.

Momčad sezone: Edwin Van der Sar, Glen Johnson, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Patrice Evra, Ashley Young, Steven Gerrard, Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo, Nicolas Anelka, Fernando Torres.

M.Pa.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.