KOŠARKA

VIDEO Izbornik košarkaša: Jako sam zadovoljan ovom grupom igrača

Foto: Index.hr

HRVATSKE košarkaše u petak očekuje prva utakmica kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine, a protivnik u Draženovu domu u 18 sati bit će im Švedska.

Reprezentacija se okupila, već je odradila tri treninga i utakmicu dočekuje u izvrsnoj atmosferi, rekao je izbornik Veljko Mršić nakon što je HKS u trgovini Grosbasketa u Zagrebu predstavio druge važne kvalifikacije koje ove godine očekuju košarkašku reprezentaciju, odnosno turnir u Splitu na kojem će od 23. do 28. lipnja šest ekipa igrati za jedno mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Je li problematično pripremati se za početak kvalifikacija za Eurobasket, a istovremeno se baviti predstavljanjem nečeg sasvim drugog, nečeg što nas očekuje tek četiri mjeseca kasnije?

"Nemamo taj turnir previše u glavi, razmišljamo samo o onome što nas čeka u petak protiv Šveđana, a ovo nam je u malom mozgu. Koncentriramo se isključivo na kvalifikacije za Eurobasket", rekao je Mršić.

Ova reprezentacija koja će u petak dočekati Švedsku, a u ponedjeljak gostovati u Nizozemskoj, selektirana je lani na Ljetnoj ligi u Las Vegasu i turniru u Kini, ali u lipnju će joj se na olimpijskim kvalifikacijama priključiti i NBA igrači, ili barem dobar dio njih. Hoće li Mršić na temelju ovih utakmica birati momčad koja će igrati u Splitu?

"To ste vi rekli, ja sam jako zadovoljan ovom grupom igrača, koja je prošle godine bila okupljena. Gro reprezentacije bi trebao biti iz ove selekcije, ojačan za ekstraklase koje imamo", objasnio je Mršić pa se okrenuo Šveđanima.

"Atmosfera je odlična, napravili smo tri jako dobra treninga. Imamo jedan sitni problem s ozljedom Filipa Krušlina i zato smo pozvali Dominika Mavru koji se priključio jutros. Svi su jako motivirani i željni nastupa u petak u dvorani Dražena Petrovića, očekujem da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo pobjedu", zaključio je Mršić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.