Video - Kako dalje: Na Poljud stiže i psiholog

NAJPORAZNIJA je od svega činjenica da poraz u Koprivnici nikoga nije pretjerano iznenadio. Na Poljudu je osvanulo tiho, sablasno jutro. Ne trepće se niti na nove ostavke članova Nadzornog odbora, terceta Klarić - Sanader - Gabrić, a svaka riječ zamjenskog trenera Joška Španjića čini se minorna.

p>No, novinari su ipak ponešto morali zapisati dok se iščekuju kadrovska imenovanja. Čak se niti o pregovorima s braćom Sharbini ne razglaba u onolikoj mjeri kao da sezona, kojim čudom, za Hajduk već nije propala.

"Utakmica nam je bila od izuzetne važnosti, a već od samog početka naišli smo na probleme.", započeo je jutrošnje izlaganje trener Hajduka, koji je potpisao poraz 2:1 od Dalićevog Belupa. 

Španjić ističe da su problemi započeli još prije utakmice, s obzirom da je zbog izostanka kapetana Srđana Andrića bio prisiljen mijenjati formaciju

"Samo nekoliko trenutaka prije prvog zvižduka morali smo mijenjati raspored ulaskom Florina Cernata."

Poznato je da Cernat ionako još uvijek nije spreman, a po novome Hajduku ne odgovara niti igranje u rombu.

"Izbora nije bilo", reći će trener.

"Ponovila se Žilina"

Prisjetio se Španjić dominacije koju je Hajduk uspio uspostaviti nakon postignutog pogotka u nastavku susreta.

"Kada smo primili zgoditak, pa brzo i drugi, dogodilo nam se isto što i protiv Žiline i Zadra. To je problem kojeg za sada ne možemo otkloniti."

Igrači su navodno barem svjesni gdje nastaje nerješiv problem.

Svjesni su situacije, smatram da je probem psihičke prirode, a to se odražava, jasno, i na fizičkoj spremi. Nisu igrači zaboravili igrati, pitanje je samo koliko brzo će se vratiti u pozitivan ritam. Čim blokada nestane, bit će 50 posto fizički sposobniji. Kad im se vrati samopouzdanje, vratit će se i igra. Vjerujem da će iskusniji igrači znati prepoznati problem.", analizira Španjić.

Hajduk ima dosta vremena za sanaciju psihološke blokade, ispred Bijelih je naime, cijela sezona u kojoj se mogu posvetiti isključivo oporavku. U tu svrhu na Poljudu razmišljaju o otvaranju novog radnih mjesta;

"Možda nam je čak i potreban psiholog. Najvažnije je igrače vratiti iz letargije. Oni žele, voljni su raditi punom parom, no psiha je ispred svega, uvijek na prvm mjestu."

Ponovio je Španjić riječi uz koje je krenuo prema Koprivnici;

"Treba podići žustrinu, borbenost, pressing, pa dokle izdržimo. Neka to bude pola sata, idući će put biti 45 minuta, jedino tako se možemo vratiti u ritam."

Tako razmišlja trener koji svoje zamisli možda i neće imati prilike sprovesti. I dalje se ne zna postoji li budućnost Španjića u Hajduku, niti tko će voditi momčad protiv Intera u subotu.

Elvis Scorija javio se iz Pule, s riječima da on neće biti taj, jer ima važeći ugovor s Istrom...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.