VIDEO Kaos na Maracani. Horor-scene prije utakmice, Argentina pobijedila Brazil

Foto: Profimedia

GOLOM Nicolasa Otamendija nogometaši Argentine svladali su Brazil na gostovanju u Rio de Janeiru, u utakmici 6. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026.. Početak utakmice kasnio je pola sata zbog sukoba navijača i policije na tribinama stadiona Maracana. Dok situacija na tribinama nije stavljena pod kontrolu, reprezentativci Argentine su se povukli u svlačionicu.

Aktualni svjetski prvaci su pokazali više u tvrdoj utakmici, a jedini pogodak postignut je u 63. minuti. Iz kuta je ubacio Giovani Lo Celso, a Nicolas Otamendi bio je najviši u skoku i snažnim udarcem glavom pogodio je gornji desni kut, pokraj nemoćnog brazilskog vratara Alissona Beckera.

Brazil izgubio treću zaredom

Brazilci su kraj utakmice dočekali s desetoricom igrača na terenu jer je u 82. minuti, samo deset minuta nakon što je ušao u igru, isključen Joelinton zbog udarca u lice suparničkog igrača Rodriga de Paula. 

Domaća reprezentacija je svjetske prvake dočekala nadajući se prekidu niza od dva poraza, ali su doživjeli još jedno razočaranje i prvi put u povijesti izgubili tri kvalifikacijske utakmice zaredom.