formula 1

VIDEO Kimi za kraj u ogradu. Legenda se sudarom oprostila od Formule

Foto: EPA-EFE/Ali Haider

KIMI RAIKKONEN (42), legenda Formule 1, svjetski prvak iz 2007. po drugi se i posljednji put oprostio od tog sporta.

Ušao u povijest Formule i Ferrarija

Zadnja utrka, 349. u karijeri, bila mu je današnja Velika nagrada Abu Dhabija, a okončao ju je zabijanjem u zaštitnu ogradu s bolidom Alfa Romea. Prije toga je vozio za Sauber, McLaren, Ferrari u dva navrata i Lotus. U prvoj gaži za Scuderiju osvojio je njen posljednji naslov u Formuli 1.

Jedan od najvećih

Kao pilot McLarena završio je sezone kao viceprvak 2003. i 2005., dok je treći bio 2008., 2012. i 2018. Sa 103 utrke na kojima je izborio postolje jedan je od samo pet vozača u povijesti Formule s preko 100 mjesta na podiju. Prošle godine je na Eifel Grand Prixu srušio rekord po broju startova u Formuli 1. 

Pobijedio je na 21 utrci i tako je najuspješniji finski vozač. Raikkonen je jedini vozač Formule koji je pobijedio u erama V10, V8 i V6 turbo hibridnih motora. 

Drugi i konačni odlazak Icemana koji nimalo nije mario za sav taj glamur

Raikkonen se već jednom oprostio od Formule. Napravio je to nakon devet sezona, 2010., kako bi se natjecao u rallyju i NASCAR-u, ali se vratio 2012. i vozio do danas i konačnog oproštaja. 

Formula je ostala bez tihog velikana. Raikkonenu je nadimak Iceman ili Ledeni tip jer je u svijetu tog sporta punog glamura i zvijezda bio rezerviran te je odbijao sudjelovati u PR eventima. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO SE RAIKKONEN OPROSTIO OD FORMULE 1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.