VIDEO Lewandowski golčinama uspio ono što su uradili samo najveći

Foto: Profimedia

ROBERT LEWANDOWSKI je s dva krasna gola donio Barceloni pobjedu 3:0 protiv Villarreala u derbiju desetog kola La Lige te ostvario povijesni pothvat. Prvi je zabio u 31. minuti tako što je na petercu oba čuvara i golmana poslao u prazno štopanjem lopte desnicom umjesto da je njome očekivano šutnuo, a onda je to napravio okružen petoricom protivnika te usprkos tome postigao gol. 

Samo četiri minute kasnije Lewandowski je izveo novu velemajstoriju. Desnicom je iskosa s lijevog ruba kaznenog prostora pogodio u suprotni kut Villarrealovog gola. "Prvi gol postigao je poput Romarija, a drugi kao Rivaldo. Savršeno je skinuo dva genijalca u samo četiri minute", napisao je Mister Chip, španjolski stručnjak za nogometnu statistiku, podatke i triviju kojeg na Twitteru prati 3.4 milijuna ljudi.

Isti izvor otkrio je da je Lewandowski prvom od golčina ušao u elitno društvo, a drugom se u njemu učvrstio. Poljski golgeter je s ova dva gola došao do čak 11 golova u prvih deset prvenstvenih nastupa u La Ligi. Prije njega to su uspjele samo četiri legende: Johan Cruyff (1974.), Hans Krankl (1974.), Romario (1993.) i Ronaldo (1996.) Zanimljivo, svi oni, pa tako i sada Lewandowski, igrači su Barcelone. 

Lewandowski je uz spomenutih 11 golova koje je u prvenstvu postigao još tri i namjestio, tako da je njegovih 14 ili više od pola golova koje je Barcelona postigla (24) od početka La Lige. U Ligi prvaka je zabio još pet golova, pa je za sada na 16 golova u 14 utakmica za Barcelonu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.