NBA

VIDEO Luka Dončić ležao u agoniji nakon što je dobio nogom u prepone

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ odigrao je jednu od najboljih utakmica karijere u doigravanju, postigao 45 koševa, jedan manje od vlastitog rekorda, uz 12 skokova i osam asistencija, ali njegovi su Dallas Mavericksi izgubili u Phoenixu od Sunsa 121:114 u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije.

Osim po porazu, Dončić će ovu utakmicu pamtiti i po bolnom udarcu u međunožje koji je dobio od Jaea Crowdera nakon šuta za tricu. Dončić je odmah pao na parket, ali isprva se držao za lijevo koljeno, što je zabrinulo navijače Mavsa. Nasreću, Slovencu je ipak stradao dio tijela koji intenzivnije boli, ali puno brže prolazi od koljena.

Crowder je za ovaj udarac kažnjen nesportskom pogreškom prve kategorije pa je Dončić za utjehu dobio samo dva slobodna bacanja i loptu sa strane. Crowder je mogao nastaviti utakmicu iako su igrači zbog ovakvih udaraca često bili isključivani.

Greena su isključivali i za manji kontakt

"Bio sam isključen i za puno manje", prokomentirao je na Twitteru Draymond Green. Zaista, proslavljeni defenzivac Warriorsa kroz karijeru je više puta protivnike udario u prepone, a najpoznatiji je slučaj iz finala 2016. kada je pri vodstvu Golden Statea to napravio LeBronu Jamesu, za što je isključen i suspendiran za sljedeću utakmicu, a Cleveland je preokrenuo seriju na 4:3.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.