VIDEO Luka Dončić ostao bez NBA rekorda. Uzeo mu ga je mladi suigrač Darija Šarića

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ u prvim je NBA sezonama postavio brojne rekorde vezane za dob i upisao se u povijest kao najmlađi igrač koji je ostvario razne pothvate. Sinoć je ostao bez jednog od tih rekorda zahvaljujući suigraču Darija Šarića iz Oklahoma Cityja, Australcu Joshu Giddeyu.

U pobjedi Thundera nad Golden State Warriorsima 137:128 Giddey, koji ima 20 godina i nepunih pet mjeseci, postigao je 17 poena, 11 skokova i 17 asistencija. Tako je postao najmlađi igrač u povijesti koji je ostvario triple-double s barem 15 asistencija, čime je srušio Dončićev rekord iz 2019.

Izjednačio se s Magicom

Ovom 203 cm visokom razigravaču bio je to sedmi triple-double karijere, čime se izjednačio s Magicom Johnsonom na drugome mjestu na listi igrača mlađih od 21 godine. Dončić je tu neuhvatljiv s 21 triple-doubleom prije 21. rođendana, ali iza Giddeya ostali su LaMelo Ball sa šest i LeBron James s pet trostruko-dvoznamenkastih učinaka.

Giddey u svojoj drugoj NBA sezoni bilježi prosjeke od 16.3 poena, 7.8 skokova i 6.2 asistencije.

Dončić sinoć nije ostvario triple-double, ali je s 29 poena, 10 skokova i šest asistencija pomogao Dallas Mavericksima da dođu do pobjede nad Utah Jazzom 120:116. Kyrie Irving ubacio je 33 poena, a Tim Hardaway Jr. 24 uz sedam trica iz devet pokušaja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.