Video: Mamićevo ludilo ili samopromocija Nacionala?

ŠTO SE sinoć dogodilo nakon emisije "Otvoreno", zasad je teško ustvrditi. Je li Zdravko Mamić uistinu i fizički pokušao napasti novinara Berislava Jelinića ili je sve ostalo na osebujnom vokabularu izvršnog? Zasad do nas dolaze oprečne informacije, jedna od Jelinića, a druga s Prisavlja.

Mamić je dugogodišnji lov na novinare nastavio nakon Nacionalovog teksta o navodnom namještanju utakmica, u kojem se spominje i izvršni dopredsjednik Dinama. Sinoć smo uživo mogli svjedočiti novom napadaju bijesa Maminja koji, kad ga se prozove, ne bira sredstva. Posebno je skočio nakon navoda da je moderni robovlasnik, odnosno da mu svi igrači koje je prodao u inozemstvo moraju davati postotak svake plaće.

Jelinić: Mamić me pokušao fizički napasti, prijavio sam ga policiji

Zdravku Mamiću kao da nije bilo dovoljno da se zbog njega moraju crvenjeti svi navijači Dinama, već je svoj bijes prema novinaru Nacionala Berislavu Jeliniću nastavio iskaljivati i nakon što su se kamere ugasile. Sukob nije stao na Mamićevom urlikanju "Klošaru", "Bijedniče" ni na "pušenju ispod stola", već se Maminjo pokušao i fizički obračunati. Barem tako tvrdi Nacional.

Prema navodima tog tjednika, dopredsjednik Dinama ispred studija HTV-a prvo je izvrijeđao Jelinića, a zatim pokušao i fizički nasrnuti na njega. Srećom, u tome su ga spriječila dvojica zaštitara. Jelinić je nakon toga policiji prijavio Mamića zbog teških prijetnji, a urednik "Otvorenog" Mislav Togonal novinaru Nacionala ispričao se zbog pretrpljenih neugodnosti.

Sve ovo potvrdio nam je Jelinić koji nije htio puno komentirati tko zna koji Mamićev ispad.

"Sve što sam imao reći, rekao sam u emisiji", rekao je Jelinić.

Ili je možda Jelinić napuhao priču?

S druge strane, s HTV-a saznajemo da je priča napuhana. Prema tim navodima, Mamić je uistinu nakon emisije u svom stilu nastavio vrijeđati Jelinića, ali najbliže što su došli jedan drugome bilo je 10-ak metara. Priča se da mu je Maminjo rekao: "Bijedniče jedan, neću te tući koliko si jadan".

Ukoliko je to točno, razloge samopromocije Nacionala nije teško shvatiti - tiskani mediji u Hrvatskoj prolaze kroz izuzetno teško razdoblje i novinu treba prodati. Ne treba zaboraviti da je pokojni Ivo Pukanić svojedobno želio biti predsjednik HNS-a, ali je, kako je Pukanić kasnije pisao, Zdravko Mamić vodio dvostruku igru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.