HRVATSKA REPREZENTACIJA

VIDEO Mandžukić: Da toga nije bilo, još bih nosio sveti hrvatski dres

Foto: EPA-EFE

MARIO MANDŽUKIĆ gostovao je u studiju Narodnog radija na kojem je pričao o reprezentaciji, Cristianu Ronaldu i talijanskom nogometu.

Omiljeni bivši reprezentativac oprostio se od hrvatskog dresa nakon osvajanja drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine.

"Sve je kao da je bilo jučer. Još uvijek sam sretan zbog toga, svaki dan mi je ispunjen i stvarno se osjećam prelijepo. Nema dana da ne pogledam neku sliku ili video sa Svjetskog prvenstva ili dočeka", rekao je Mandžukić.

"U karijeri sam morao donijeti puno važnih odluka i završetak reprezentativne karijere bila je jedna od tih. Nisam to odlučio u jednom danu. Prije Svjetskog prvenstva sam si rekao da idem dati sve od sebe i da idem pokušati nešto ostvariti s Hrvatskom da bih mogao doći do faze u kojoj mogu reći 'Zbogom' najljepšem i svetom dresu. Da nismo nešto osvojili, ja bih i dalje igrao jer je to bio moj san i cilj", dodao je Mandžukić.

Nakon Svjetskog prvenstva je u rodnom Slavonskom Brodu dobio spomen ploču, zajedno s Ivanom Rakitićem i Ivicom Olićem.

"Nisam to mogao ni sanjati. Ja sam brodsko dijete, cijeli život sam želio biti što bolji u poslu kojim se bavim, ali da ću tako nešto doživjeti u svojem gradu... Eto, barem ću vječno u njemu živjeti. Reprezentaciju gledam stalno, uz njih sam i oni to znaju. Vrijeme je za druge dečke, oni imaju svoje snove. Ja sam čekao 11 godina da ostvarim nešto s Hrvatskom, to je jako puno vremena. Sad je red na drugima, a ja im ne želim raditi gužvu", dodao je Mandžukić.

Voditelji su ga pitali kako mu je u Italiji i kako je dijeliti svlačionicu s Cristianom Ronaldom.

"Talijani su slični nama, imamo sličan mentalitet. Fanatici su za nogomet, a malo su i divlji, kao mi. Ima ih svugdje po gradu, stalno sjede po kavama i uvijek prilaze. Dobro je, simpatični su. Ronaldo nije uopće zeznut. On je sasvim normalan dečko, iznenadio sam se koliko je jednostavan", odgovorio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.