Video: Maribor iznenadio, Partizan i Panathinaikos čeka težak posao

ODIGRANE su prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka. Osim Šahtarovog posrtanja, veliko iznenađenje priredili su Maribor, ciparski APOEL i Dinamo iz Moskve.

Klub naših Galinovića i Rukavine imat će težak posao u uzvratu pred svojim navijačima kada moraju nadoknaditi poraz od 3:1 iz prve utakmice. U četiri prošla međusobna susreta Grci su svaki put slavili. U sastavu su od prve minute bili Manuel Pamić za Spartu i Mario Galinović na vratima gostiju.

Beogradski Partizan izgubio je na Cipru sa 2:0 od tamošnjeg APOEL-a kojeg vodi srpski trener Ivan Jovanović. Prvo gol na utakmici zabio je upravo bivši igrač Partizana Nenad Mirosavljević. Srpski će prvak morati nadoknaditi dva pogotka razlike u uzvratu, a sudeći po prvoj utakmici, neće imati lak posao.

Najbolji slovenski klub Maribor priredio je ugodno iznenađenje u gostima kod švicarskog prvaka Zuricha. Dva gola Brazilca Marcosa i jedan bivšeg Dinamova igrača Zorana Pavloviča donijeli su Slovencima veliku prednost pred uzvrat na svom stadionu. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da je Pavlovič uspio realizirati jedanaesterac u 82. minuti.

Najveće iznenađenje priredili su Rusi. Nogometaši Dinama iz Moskve porazili su škotski Celtic u Glasgowu sa 1:0. Jedini pogodak postigao je Kokorin u 7. minuti i taj je rezultat ostao nepromijenjen do kraja utakmice. Škoti se još mogu nadati, ali u Rusiji im neće biti lako.


Portgalski predstavnik, lisabonski Sporting mučio se protiv nizozemskog Twentea koji je gotovo cijelu utakmicu imao igrača manje. Niti dosuđeni jedanaesterac nakon rušenja Postige nije Portugalcima donijelo prednost. Na uzvrat putuju sa 0:0.


Liga prvaka, 3. pretkolo, 1. utakmice


Aktobe - M. Haifa 0:0

Sparta Prag - Panathinaikos 3:1 (Holenda 26, Vacek 32, Kalouda 86/ Salpingidis 67)

Anderlecht - Sivasspor 5:0 (De Sutter 17, 76, Boussoufa 22, Chatelle 32, Frutos 90+1)

FK Baku - Levski Sofia 0:0

Ventspils - BATE Borisov 1:0 (Čirkin 64)

Levadia - Debrecen 0:1 (Leandro 70)

APOEL – Partizan 2:0 (Mirosavljević 50, Zewlakow 85)

Šerif – Slavia Prag 0:0

Šahtar – Timişoara 2:2 (Gladkij 61, Fernandinho 86 / Bucur 20, 80)

Slovan Bratislava - Olympiacos 0:2 (Papadopoulos 2, Leonardo 21)

Zurich - Maribor 2:3 (Vonlanthen 4, Hassli 29/Marcos 12, 22, Pavlović 50)

Kopenhagen - Staebek 3:1 (Gronkjaer 11, Santin 41, 80 pen/ Palmason 58)

Celtic - Dinamo Moskva 0:1 (Kokorin 7)

Sporting - Twente 0:0

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.