UFC

VIDEO Miočić uopće nije doživljavao Blaydesa dok mu se obraćao nakon pobjede

Foto: screenshot Twitter / UFC

U NASLOVNOJ borbi sinoćnjeg UFC-ova Fight Nighta u Columbusu Curtsi Blayeds je tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio Chrisa Daukausa. Prvo ga je pogodio desnim direktom i ošamutio, a onda ga srušio na tlo i nastavio udarati dok sudac nije prekinuo borbu.

Miočić oduševljavao publiku na "domaćem" eventu

Bila je to 16. pobjeda Blaydesa u 20 profesionalnih borbi, uz tri poraza i jedan "no contest", a Daukaus je doživio peti poraz u 17. borbi. Daukaus je bivši policajac koji je svojedobno zazivao borbu s vatrogascem Stipom Miočićem, koji je uživo gledao priredbu u svojoj rodnoj saveznoj državi Ohio.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NOKAUT

Nakon borbe Blaydes je davao pobjednički intervju u kavezu, a Daniel Cormier pitao ga je ima li kakvu poruku za prisutnog Miočića. Možda se Cormier nadao da će Blaydes iskoristiti priliku i prozvati njegova bivšeg rivala, s kojim je odradio nezaboravnu trilogiju, ali dobio je sasvim drukčiji odgovor.

Blaydes: Stipe, prokleto te poštujem

"Želim biti baš poput tebe, Stipe! To možda znači da ću te morati pobijediti, ali definitivno te prokleto poštujem. Jedan si od najboljih na svijetu, najbolji svih vremena u teškaškoj diviziji, izuzetno te poštujem", govorio je Blaydes, no Miočić ga nije previše doživljavao. U tom trenutku se fotografirao s fanovima, tek je na sekundu podignuo palac.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU

Miočić se nije borio točno godinu dana, od 27. ožujka prošle godine kada je izgubio pojas teškaškog prvaka od Francisa Ngannooua. Još nije jasno što 39-godišnjem borcu hrvatskih korijena donosi budućnost, ali zasad se jako dobro zabavljao na domaćem UFC-ovu eventu, trusio piva i nabrijavao publiku.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU

Na press-konferenciji poslije borbe Blaydes se ponovno dotaknuo Miočića, s kojim je trenirao prije desetak godina, na počecima svoje karijere. "Tada nisam bio baš dobar, uništio me na svakom sparingu, bio je razinama iznad mene. Poštujem ga, ali vjerujem da sam sada na njegovoj razini", rekao je Blaydes.

Idući protivnik?

"Mislim da ga mogu srušiti, znam da mogu jer sam to činio i prije, a vjerujem da se s njim mogu nositi i u stojci. Imam dobar rad nogu, vjerujem svojim trenerima i znam da se mogu nositi sa svakim u stand-upu", dodao je Blaydes, koji bi zaista mogao postati idući Miočićev protivnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.