VIDEO Mourinho poludio nakon finala EL-a. Vrijeđao suca na parkingu

Screenshot: Twitter

TRENER Rome Jose Mourinho bio je bijesan na glavnog suca Anthonyja Taylora nakon poraza od Seville nakon jedanaesteraca u finalu Europa lige. Portugalski stručnjak snimljen je kako na parkiralištu Puškaš Arene, ispred klupskog autobusa, na engleskom jeziku govori Tayloru "jebena sramota". Mourinho je njegove sudačke odluke nazvao "usranima".

Zatim je na talijanskom rekao "odjebi", pa se približio mini-busu i izjavio: "Svaka čast, ti jebena sramoto." Portugalac je potom otišao do autobusa svojeg rimskog kluba, koji je izgubio nakon gotovo 150 minuta utakmice, kada se pribroje sudačke nadoknade i produžeci. 

Napao je suca Taylora odmah poslije poraza

Mourinhu je ovo bio prvi poraz u europskom finalu nakon što je imao pet pobjeda. Suca Taylora napao je odmah nakon utakmice, kada je govorio za Sky Sports. "Rekao sam da ćemo otići ili s trofejom ili mrtvi. Mrtvi smo. Mrtvi smo umorni i fizički i psihički. Mrtvi smo jer mislimo da je ovo nepravedan poraz s mnogo diskutabilnih incidenata.

Ali i ponosni smo. Uvijek kažem da možete izgubiti utakmicu, ali nikad dostojanstvo i profesionalizam. Pobijedio sam u pet europskih finala, ovo je jedino koje sam izgubio, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve od sebe ove sezone", započeo je Mourinho, osobito nezadovoljan brojem žutih kartona. Roma ih je dobila osam, a Sevilla šest.

Mourinho: Sudac se činio kao Španjolac

"Bila je to jedna žestoka, muška utakmica sa sucem koji se činio kao Španjolac. Žuti, žuti pa žuti cijelo vrijeme. Nepravda se vidi u tome što je Lamela trebao dobiti drugi žuti karton, ali nije, a onda je u raspucavanju realizirao penal", nastavio je Mourinho pa progovorio o svojoj budućnosti:

"U ponedjeljak odlazim na odmor. Ako bude vremena za razgovor prije toga, razgovarat ćemo. Ja sam ozbiljan čovjek. Rekao sam vlasnicima prije par mjeseci da će oni prvi znati ako budem u kontaktu s nekim drugim klubom. Uvijek ću biti iskren i direktan. U prosincu mi je prišla portugalska reprezentacija, nakon toga nisam razgovarao ni s kim. Imam još godinu dana na ugovoru i to je to."