Video - Možemo li protiv "pametnih lopti" i efikasnijeg napada?

HRVATSKA će petu godinu i peto veliko natjecanje zaredom igrati protiv Francuske, najvećeg rivala Červarovih Kauboja. U borbi za europsku zlatnu medalju, jedinu koja im nedostaje u kolekciji, hrvatski će rukometaši morati svladati Francuze, koji su relativno lako "preskočili" Island u polufinalu.

> Hrvatsko srce opet presudilo - idemo po zlato!

> Červar: Francuzi su jači od nas, kvalitetom ćemo ih stići tek za dvije godine

> Vori: Noćas već spavamo s medaljom

> Protiv Francuza bez Vedrana Zrnića

> Ogorčeni Poljaci: Ako nova pravila dozvoljavaju izbijanje zubi, moramo čestitati EHF-u!

> Francuzi optimistični: Ne možemo biti motiviraniji za utakmicu s Hrvatskom

> Hoće li Hrvatska u Srbiji braniti četvrto zlato s velikih natjecanja?

Težak će posao imati Balić, Duvnjak i društvo treće najefikasnije momčadi Europskog prvenstva sa 200 golova u sedam utakmica. Hrvatska je, za usporedbu, zabila 14 pogodaka manje, a naši vratari skupili su točno 14 obrana manje od drugog finalista. Mirko Alilović još se jednom iskazao protiv Poljaka svojim obranama i zaradio epitet igrača utakmice, a njegova će forma biti ključna za razvoj igre u finalu. Najboljem hrvatskom golmanu najviše će problema zadavati Karabatić, Narcisse i Guigou koji su zaslužni za gotovo polovicu francuskih golova.

Posebno bi opasan za Alilovića mogao biti Luc Abalo i njegove "pametne lopte" kao što je demonstrirao protiv Islanda. U jednoj je akciji stigao pred islandski gol i u skoku bacio "felšanu" loptu koja je zaobišla golmana i ušla u mrežu.

Nikola Karabatić i Ivano Balić vodit će privatnu utakmicu za boljeg asistenta pošto su obojica na broju 19, dok bi se s Ivanom Čupićem mogao natjecati za najboljeg strijelca. Hrvatski je rukometaš trenutno na 36 pogodaka (čak 26 iz sedmerca), dok je Francuz srpskog porijekla na 34, ali su baš svi postignuti iz igre.

Hrvatska s igračem manje pola sata više nego Francuzi

Iako je bolje ne pričati o suđenju, suci će odigrati važnu ulogu u finalnoj utakmici, kao što su to radili tijekom cijelog prvenstva. Finale će suditi njemački dvojac. Podatak koji bi trebao brinuti Hrvatsku je čak 58 kaznenih minuta, koliko su skupili igrači u 7 dosadašnjih utakmica. Zabrinjavajuće je i to što Francuzi imaju samo 28 minuta kazne. Slikovito prikazano na primjeru jedne utakmice, ispalo bi da je Hrvatska kompletna samo 2 minute, dok bi Francuzi pola sata imali igrača više. Najgori su po tom pitanju Vori sa šest isključenja, Buntić sa pet i Gojun sa četiri, dok je Karabatić sa 4 puta po dvije minute "najgrublji" kod aktualnih svjetskih prvaka.

U ovoj utakmici pobijedit će ona momčad koja to više želi, a Červarovi izabranici imaju veliku želju uzeti ono što im, prema mišljenju mnogih, pripada. I Francuzi imaju motiv više, jer su osvojili zlato na prethodna dva velika natjecanja, OI u Pekingu 2008. i Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj prije godinu dana. Pobjedom u finalu EP-a ostvarili bi povijesni rezultat kojeg će biti teško nadmašiti.

Utakmica je na rasporedu u 17:00 sati, a tijek susreta pratite na Indexu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.