VIDEO Napadač Varaždina se našao sam na metar od praznog gola. Nije zabio

Foto: Screenshot/MaxSport

MARKO DABRO (26) se prije nešto manje od mjesec dana vratio u SuperSport HNL i potpisao ugovor s Varaždinom do ljeta 2026. godine. Napadač rođen u Vinkovcima upisan je u povijest lige kao najmlađi igrač koji je ikada nastupio u SHNL utakmici kada je u ožujku 2013. godine debitirao u dresu Cibalije. Imao je 16 godina i dva dana kada je ušao u igru na deset minuta protiv Splita.

Nakon epizoda u Kini i Latviji sada se vratio u SHNL, ali početak u Varaždinu mu je bio iz najgore noćne more. Prvi nastup je imao protiv Dinama na Maksimiru kada je izveo kazneni udarac u 81. minuti pri rezultatu 1:0 za Plave, ali mu je Ivan Nevistić obranio udarac. Potom je nastupio protiv Hajduka (1:1) u domaćoj utakmici te mu je prvo poništen pogodak zbog zaleđa, a zatim je zaradio dva žuta kartona i samim time isključenje u 52. minuti utakmice.

Zbog tog isključenja je propustio utakmicu četvrtfinala SuperSport Kupa protiv Hajduka na Poljudu (poraz 5:0), a danas mu je protiv Rijeke na Rujevici (poraz 2:0) ponovno poništen gol zbog minimalnog zaleđa. Osim toga, protiv Rijeke je u 16. minuti utakmice promašio nešto što je puno teže promašiti nego zabiti. Nakon udarca iz kuta stoper Lamine Ba mu je uspio vratiti povratnu loptu i Dabro se našao sam metar ispred praznog gola, ali se nekako spetljao i na kraju nije ni uputio udarac.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.