NBA

VIDEO Neočekivani junak Celticsa zabio 30, ukrotio Giannisa i odveo Boston do pobjede

Foto: Profimedia

BOSTON CELTICSI pobjedom u Milwaukeeju 116:108 vratili su prednost domaćeg terena protiv aktualnih prvaka i izjednačili seriju polufinala Istoka na 2:2. Na Zapadu su Golden State Warriorsi preokretom u zadnjoj četvrtini svladali Memphis 101:98, poveli 3:1 i sad ih samo jedna pobjeda dijeli od konferencijskog finala.

Horford otkrio vremeplov

Junak Celticsa bio je centar Al Horford, kojeg nepunih mjesec dana dijeli od 36. rođendana, a sinoć je odigrao jednu od najboljih play-off utakmica karijere. Postigao je 30 koševa uz izvrstan šut 11/14, osam skokova i fenomenalnu obranu na Giannisu Antetokounmpu.

Greek Freak je u jednom trenutku zakucao preko Horforda, a zatim ga pokušao zastrašiti, što je ovaj shvatio osobno i stisnuo obranu na dvostrukom MVP-ju, a pred kraj utakmice kao da je ušao u vremeplov, sjurio se pokraj Giannisa i uzvratio mu snažnim zakucavanjem.

Antetokounmpo je više-manje nezaustavljiv, sinoć je zabio 34 koša uz 18 skokova i pet asistencija, ali nije se mogao razmahati dok je Horford bio na njemu. Gledajući cijelu seriju, Giannis ima tek nešto više od 30% šuta dok ga čuva Horford, a gotovo 54% kad je na njemu bilo koji drugi čuvar.

"Taj pogled i način na koji se ponašao nisu mi dobro legli. To me pokrenulo", priznao je Horford nakon utakmice. Osim njega, i Jayson Tatum zabio je 30 pa su njih dvojica postala prvi par Celticsa nakon Paula Piercea i Raya Allena 2011. s barem 30 poena na utakmici doigravanja. Njih dvojica u posljednjem su periodu sami zabili 28 poena, kao kompletna momčad Bucksa.

Ovom pobjedom Celticsi su vratili prednost domaćeg terena, na kojem igraju petu utakmicu u noći sa srijede na četvrtak, a tada će se igrati i peti okršaj Memphisa i Golden Statea.

Tijesna pobjeda Warriorsa za 3:1

Warriorsi su također do pobjede došli preokretom u četvrtoj četvrtini, iako su bili bez trenera Stevea Kerra, koji je završio pod covid-protokolom. Stephen Curry ih je vodio s 32 poena do pobjede 101:98 i vodstva 3:1 u seriji.

Gosti su bili oslabljeni izostankom najboljeg igrača Jaa Moranta, koji se ozlijedio u trećem susretu. I bez njega su Grizzliesi bili kompetitivni do samog kraja, a predvodili su ih Jaren Jackson Jr. s 21 i Tyus Jones s 19 koševa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.