Video: Nova Boltova šetnja kroz kvalifikacije, Powell upitan za štafetu!

NAKON dana odmora, Usain Bolt se vratio na stazu Olimpijskog stadiona u Berlinu. Najbolji atletičar današnjice lakoćom je dotrčao do prvog mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini na 200 metara na 12. Svjetskom prvenstvu.

Jamajčanin, koji je u nedjelju oduševio cijeli svijet pobjedom na 100 metara i "svemirskim" svjetskim rekordom (9.58), u prvom krugu kvalifikacija na dvostruko dužoj dionici nije morao uložiti previše truda i energije.

Budući da su iz svake skupine u četvrtfinale izravno prolazila trojica atletičara, Bolt je utrku odradio laganim korakom, na kraju ipak ne dopustivši suparnicima da mu uzmu prvo mjesto. S vremenom 20.70 sekundi ostvario je ukupno osmi rezultat kvalifikacija, ali pravi posao tek slijedi.

Međutim, on će mu biti dodatno olakšan nakon što je u ponedjeljak navečer nastup otkazao branitelj naslova, Amerikanac Tyson Gay, koji je, zbog ozljede prepona koja ga muči već duže vrijeme, odlučio trčati još samo u štafeti 4x100 m u kojoj bi glavnu borbu trebali voditi Jamajčani i Amerikanci.

Bez Gaya, glavni bi konkurenti Boltu trebala biti druga dvojica Amerikanaca, Shawn Crawford, koji je imao prvo vrijeme kvalifikacija (20.60), te Wallace Spearmon. U drugoj utrci četvrtfinala svega stotinku slabije vrijeme od Boltovog ostvario je Alonso Edward. U trećoj utrci Mbandjock je odnio pobjedu s vremenom 20.68, do je već spomenuti Crawford istrčao 20.60 u posljednjoj utrci četvrtfinala.

Powell upitan za štafetu!

Izgledi jamajčanske štafete (4x100 m) za osvajanje zlata na Svjetskom atletskom prvenstvu u Berlinu mogli bi biti kompromitirani zbog problema s ozljedom koji muče Asafu Powella.

Stephen Francis, trener brončanog sprintera iz nedjeljne utrke na 100 metara, izjavio je kako njegov učenik osjeća bol u preponama zbog ozljede koju je zaradio još u polufinalu.

"Nisam siguran da će Asafa moći trčati u štafeti. U kvalifikacijama sigurno neće, a za finale još nisam siguran", rekao je Francis, dodavši kako treba najmanje deset dana da ozljeda u potpunosti zacijeli.

Ukoliko i Powell otkaže nastup, Jamajčani će se naći u vrlo neugodnoj situaciji, jer zbog ozljede u Berlinu nema Neste Cartera, člana štafete koja je lani u Pekingu srušila svjetski rekord, a zbog sumnje u doping izvan reprezentacije su i Yohan Blake i Marvin Anderson.

Kvalifikacijska utrka na 4x100 metara na rasporedu SP-a je u petak, a finale dan kasnije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.