Video: Nova snimka sugerira da Dudu nije simulirao

UEFA je odlukom o suspenziji Eduarda da Silve zbog simuliranja jedanaesterca zaista otvorila opasna vrata, kako je to izjavio menadžer Arsenala Arsene Wenger. Teško je, gotovo nemoguće snimkom dokazati da je u Eduardovom potezu bilo jasne namjere. To bi eventualno bilo izvedivo da je igrač u šesnaestercu "sam kao duh".

Televizijska snimka Eduardovog pada sugerirala je da nije bilo kontakta s Borucom, ali Uefina kontroverzna i nedosljednja odluka izazvala je lavinu, pa su društvene servise na webu preplavile snimke "incidenta" iz različitih kuteva. Jedna od njih na You tubeu pravi je hit, već nakon nekoliko minuta od objave, zabilježeno je skoro 20 tisuća gledanja.

Žestoki Eduardov fan u slow motionu želi naglasiti da je Boruc zapravo bedrenim mišićem dodirnuo Eduardovo stopalo, koje se, barem tako izgleda iz jedne perspektive, ipak malo zatreslo. No, snimku svakako treba uzeti sa zadrškom, s obzirom da prikazuje Dudua i Boruca odostraga.

Bitno je, međutim, što nam upravo ova snimka pokazuje kakvav je ekef Uefa izazvala presudom o poništenju sudačke odluke.

Navijači su definitivo okrenuti protiv Uefine odluke o kažnjavanju Eduarda, a sve više otočkih nogometnih kroničara piše o nedopustivim dvostrukim mjerilima i Uefinoj neodređenosti.

Arsenal posegnuo za žalbom

U međuvremenu, Arsenal se, očekivano, odlučio žaliti na odluku o suspenziji njihovog napadača koji bi trebao propustiti utakmice sa Standardom i Olympiacosom.

"Odluka UEFA-e je neprihvatljiva i kršenje je pravila. Uvjerenja smo da snimka s utakmice ne može nikako pokazati vjerodostojnost situacije. Velika je greška cijeli ovaj pokrenuti slučaj i žalit ćemo se nadležnim organima da ukinu ovu kaznu", stoji u kratkom priopćenju londonskog kluba.

Za pretpostaviti je da će Uefa naglo postati dosljedna, kada je riječ o Arsenalovoj žalbi te da istu bneće uvažiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.