VIDEO Novi kiks Ajaxa. Šutalo ostavio igrača samog pred golom u 95. minuti

Foto: EPA

AJAX igra sezonu za zaborav i sada su četiri utakmice u nizu bez pobjede. U sklopu 22. kola nizozemske Eredivisie na domaćem terenu su odigrali remi 2:2 protiv NEC Nijmegena, a pobjedu su isputili u posljednjim trenutcima utakmice. Hrvatski stoper Josip Šutalo odigrao je cijelu utakmicu za domaćine, Borna Sosa je ostao na klupi, a Jakov Medić nije pronašao mjesto niti u zapisniku nakon što je posljednjih pet utakmica ostao na klupi.

Domaćini su poveli već u sedmoj minuti utakmice golom Briana Brobbeyja i to je bio jedini gol u prvom poluvremenu. Gosti su do izjednačenja stigli u 61. minuti nakon autogola Jorrela Hatoa. Činilo se da će Ajax stići do pobjede kada je mladi Portugalac Carlos Forbs zabio za ponovno vodstvo u 79. minuti, ali gosti su ipak stigli do boda u završnim trenutcima utakmice.

Strijelac za NEC u 95. minuti bio je Rober Gonzales, a golu je kumovala pogreška našeg reprezentativnog stopera. Gosti su odigrali akciju po desnoj strani i oštro ubacili na prvu stativu gdje su u duelu bili stoper Ajaxa Devyne Rensch i napadač gostiju čiji je udarac obranio domaći vratar. Lopta se odbila na nogu usamljenog Gonzalesa kojeg je Šutalo potpuno neobjašnjivo ostavio samoga jer je nepotrebno krenuo zatvarati prvu vratnicu i napustio napadača kojeg je prethodno u akciji čuvao. Na kraju je ispalo da nije čuvao nikoga i Ajax je ispustio pobjedu.

GOLOVE S UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.