NBA LJETNA LIGA

VIDEO Novi srpski NBA igrač eksplodirao u Ljetnoj ligi. Podsjetio je na Nowitzkog

Foto: Profimedia

NOVI srpski NBA košarkaš u trećem nastupu u Ljetnoj ligi odigrao je dosad najbolju utakmicu i pokazao zašto ga je Miami Heat odabrao u prvoj rundi drafta. Nikola Jović u pobjedi nad Golden Stateom 94:70 postigao je 25 koševa uz devet skokova, pogodivši pet trica iz sedam pokušaja.

U prve dvije utakmice igrao je slabo i postigao ukupno devet poena, pogodivši samo četiri od 14 šuteva i tek jednu od sedam trica. U trećoj je 211 cm visoki 19-godišnjak eksplodirao i zaradio pohvale trenera Malika Allena, koji vodi Miamijevu momčad u Ljetnoj ligi.

"Tako je skroman, a želi odmah biti dobar, što je sjajna odlika. Skoro da se ispričavao nakon prve dvije utakmice. Rekao sam mu da samo treba nastaviti igrati, vjerovati u sebe i učiti. I sjajno to radi", rekao je Allen.

Zabijao trice i podsjetio na Nowitzkog, ali još nije spreman za NBA

Jović je moderni krilni centar izraženog vanjskog šuta, koji je demonstrirao na sinoćnjoj utakmici s pet trica, a pogodio je i jedan fadeaway šut s isturenim koljenom, kojim je podsjetio na Dirka Nowitzkog.

"Odlično je odgovorio na prve dvije utakmice i vidjelo se da će ovakva izvedba doći. Nije mu više sve prebrzo, igra mu se počela usporavati. Danas smo imali bolji protok lopte i kad bi je primio u postavljenoj poziciji, jednostavno bi šutnuo. Nije još spreman za igranje dobre NBA obrane, ali prepoznaje koncepte i trudi se", objasnio je trener.

Jović je prošlu sezonu igrao u srpskoj Megi i proglašen je najvećom nadom ABA lige. Na draftu ga je Miami izabrao kao 27. pick prve runde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.