Video - Ostvarenje sna: Sanya Richards napokon dotrčala do zlatne medalje


   
SANYA RICHARDS, 24-godišnja američka atletičarka, pobijedila je u finalu utrke na 400 metara na Svjetskom prvenstvu u Berlinu. Osvojila je svoju prvu zlatnu medalju u karijeri na velikim natjecanjima u ovoj disciplini.

Richards je prošle godine bila glavni favorit za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, no, dokopala se ''samo'' brončane medalje, budući da su je u finišu utrke pretekle Britanka Christine Ohuruogu i Shericka Williams iz Jamajke.

No, ovoga puta je Richards napokon otrčala odličnu utrku, te je nakon 300 metara prestigla Ohuruogu, a u zadnjih 50 minuta utrke je odgovorila na napad Williams, te je ušla u cilj s vremenom 49.00, najboljim ove sezone u svijetu.

Shericka Williams je, baš kao i lani u Pekingu, osvojila srebrnu medalju. Trčala je 49.32, što je i njezin osobni rekord. Treće mjesto osvojila je Ruskinja Antonina Krivošapka (49.71).

Christine Ohuruogu utrku je završila tek na petom mjestu, iako je s rezultatom 50.21 ostvarila najbolji rezultat sezone. 

"Osjećam se kao da nisam postojala u sportu prije ove medalje"

"Moj san se napokon ostvario, dugo sam sanjala zlatnu medalju i ovaj uspjeh. Čak je slađe nego što sam mislila da će biti. Osjećam se kao da nisam niti postojala u svijetu sporta prije nego sam osvojila zlato. Ova medalja me upotpunila", oduševljeno je Richards pričala novinarima nakon prolaska kroz cilj.

Iz publike je novu svjetsku prvakinju na 400 metara pratio i zaručnik Aaron Ross, profesionalni igrač američkog nogometa za New York Giantse kojem je trener dao posebno dopuštenje za put u Berlin kako bi bodrio Sanyu. "Prije utrke mi je samo rekao 'izađi na stazu i napravi to draga'", kaže Richards.

SP u atletici, finale na 400 metara (žene):

1. Richards (SAD) 49.00

2. Williams (Jam) 49.32

3. Krivošapka (Rus) 49.71

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.