Video - Petrićev put od tragičara do junaka: Hoće li mu i Bilić više vjerovati?

U NEDJELJU je 28-godišnji Mladen gostovao večernjoj sportskoj emisiji na NDR-u. Govorio je o svom životu u klubu, igrama i činjenici kako se nosi s pritiskom očekivanja javnosti.

U srijedu, Petrića su svi lokalni mediji napadali zbog rezignirane igre u Kupu protiv Osnabrucka, gdje je ovaj na koncu promašio i kazneni udarac. Samo tri dana kasnije, tragičar je postao junak kojeg slavi cijeli Hamburg.

Naime, upravo je hrvatski reprezentativac bio igrač odluke u tom susretu, kada je u 72. minuti zabio za pobjedu protiv velikog rivala, minhenskog Bayerna."Bio je ovo spektakularan tjedan, koji je srećom na kraju završio pozitivno", rekao je Petrić u emisiji sa uzdahom olakšanja te dodao: "Ne smijemo stati na ovom,e moramo nastaviti s dobrim igrama i na treningu svoju prezentaciju dovesti do savršenstva."

"Ne osjećam pritisak, iako znam da je sada uslijed ozljede Guerrera sve na meni"

Petrić je trenutno u teškoj situaciji i na njemu leži odgovornost uspjeha cijelog kluba, pogotovo sada kada se ozlijedio Peruanac Paolo Guerrero, a Petrić ostao jedini iskusni napadač momčadi.

"Iskreno, za mene se situacija nije previše promijenila odlaskom Paola Guerrera. Pritisak postizanja golova meni je uvijek isti, iako moram priznati da se sada od mene očekuje da rješavam utakmice i više sam na udaru javnosti i medija ukoliko u tome ne uspijem. No, to me ne dira previše", istaknuo je Petrić.

U nastavku emisije emitirao je nekoliko priloga u kojima o Petriću govore njegovi suigrači. Izbor je pao na Guya Demela, koji se kritično izrazio o Mladenovom stylingu i Colina Benjamina, kojeg Petrić navodno jako zeza.

"Zbog moje me jače stražnjice stalno uspoređuje sa Serenom Williams. Meni se pak čini da se ne zna odjenuti, barem ne uvijek", rekao je o svom cimeru u karanteni Benjamin, misleći na Petrićev status modno najosvještenijeg igrača u HSV-u.

Na tu se temu nadovezao i Guy Demel, reprezentativac Obale Bjelokosti rođen u Parizu: Petrić i moda? Možete misliti. On dolazi iz Hrvatske, a ja iz Pariza. Nakon svega, Petrić je nasmiješen konstatirao:"Hvala Bogu da razumijemo šalu!"

Petriću za potpuno zadovoljstvo nedostaje još samo malo više povjerenja izbornika Slavena Bilića, koji poslije Dudua i Olića, češće poseže za Mandžukićem. Petrić priznaje da je očekivao veću minutažu, ali također ističe da razumije izbornika kojem "nije uvijek lako odabrati među petoricom napadača."

Kicker: Ibišević igrač kola, Petriću i Banoviću 2.5   

Iza hrvatskih nogometaša vrlo je dobar bundesligaški vikend. U dvobojima sedmoga prvenstvenog kola izvjestitelji Kickera najbolje su ocijenili igru Josipa Šimunića. Bez pogreške je hrvatski stoper odradio prvih 45 minuta u gostujućoj pobjedi (5-1) njegova Hoffenheima kod Herthe. Za pokazano do ozljede zaradio je dvojku.

Tek za nijansu slabije prošli su Mladen Petrić, junak pobjede HSV-a nad Bayernom (1-0), te Ivica Banović, koji odličnim igrama u Freiburgu (asistencija u 3-0 domaćoj pobjedi nad Borussijom M.) sve više izaziva pozornost izbornika Slavena Bilića. Obojica su ocijenjeni s 2.5.  U dresu Bayerna Ivica Olić igrao je do 66. minute. Ocijenjen je prolaznom četvorkom.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u sedmom su kolu briljirali. Vedad Ibišević zabio je nakon deset mjeseci prvi bundesligaški i službeni pogodak, sveukupno njih tri u Hoffenheimovoj gostujućoj pobjedi u Berlinu (5-1). Ocijenjen je čistom jedinicom i time je automatski postao najbolji igrač sedmog kola.  Priznanje mu je također odalo i njemačko izdanje Goal.coma, koje ga je uvrstilo u momčad kola na poziciji lijevog krila.

Kapetan Hoffenheima Sejad Salihović prošao je s prosječnih 3.5. Iznadprosječno su ocijenjeni Wolfsburgovi prvotimci Edin Džeko (2) i Zvjezdan Misimović (2.5), koji su inspirirali Wolfsburgovu domaću pobjedu (4-2) nad Hannoverom u donjosaskom derbiju.  Konačno, loše je, kao i njegov Eintracht (3-0 pobjeda Stuttgarta u Frankfurtu), prošao Zlatan Bajramović. Ocijenjen je slabom peticom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.