VIDEO Realovu buduću superzvijezdu odvezli s terena zbog ozljede

Foto: EPA

PALMEIRAS je pobijedio ekvadorski Independiente del Valle 2:1 u petom kolu skupine F južnoameričke Cope Libertadores. Pažnju svjetske javnosti nije privukao rezultat, već ozljeda napadača Palmeirasa, 17-godišnjeg Endricka. Brazilski talent počeo je poskakivati početkom drugog poluvremena, nakon čega je legao na travnjak s ispruženom desnom nogom i rukama na glavi te je takav dočekao klupske liječnike. 

Medicinska kola su ga u 60. minuti odvezla s terena na klupu, gdje je šepao i na područje prepona stavio ledeni oblog. Sumnja se na ozljedu mišića zbog koje bi u završnici sezone mogao izbivati dva-tri tjedna. Upitan je, stoga, i njegov nastup za Brazil na Copa Americi koja počinje 20. lipnja.

Endrick već ima četiri nastupa i dva gola za Brazil

Podsjetimo, Real Madrid je u prosincu 2022. godine brazilskom Palmeirasu platio 37 milijuna eura za tada 16-godišnjeg Endricka, a cijeli posao uključuje i 23 milijuna eura ostvarivih bonusa. O njemu se već dugo piše kao o novoj nogometnoj superzvijezdi, koja će se se Realu pridružiti ovoga ljeta, odnosno kada napuni 18 godina.

Endrick je u aktualnoj sezoni upisao 20 nastupa, četiri pogotka i dvije asistencije, dok je ukupno za seniorski sastav Palmeirasa odradio 80 utakmica u kojima je zabio 21 i namjestio četiri gola, s time da nema ni 18 godina. Također, već ima četiri nastupa i dva gola za Brazil. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 55 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.