VIDEO Šaka u međunožje NBA All-Star igrača završila obostranim isključenjem

Foto: Profimedia

NA SINOĆNJOJ utakmici Cavaliersa i Grizzliesa došlo je do obračuna koji je završio isključenjima Clevelandovog All-Star igrača Donovana Mitchella i Memphisovog Dillona Brooksa, koji je sve inicirao udarcem šakom u međunožje.

Brooks je išao u prodor prema košu, ali obrana domaćih ga je zaustavila, uslijed čega je pao na parket. Okrećući se na podu, Brooks je usput "slučajno" udario Mitchella u međunožje, što je pokrenulo ozbiljniji obračun. Mitchell je prvo Brooksa, dok su još obojica bili na podu, pogodio loptom, a onda je ustao i zaletio se u njega.

VIDEO: Arena Sport

Ipak, do daljnje razmjene udaraca nije došlo. Učas su se oko zaraćenog dvojca okupili suigrači i treneri te ih razdvojili. Oba igrača zaradila su nesportski prekršaj druge kategorije, koji znači automatsko isključenje.

Mitchell: Već smo imali bitaka i uvijek sam ga razbijao

Iako su Cavsi ostali bez važnijeg igrača, došli su do lagane pobjede 128:113. Mitchell je do isključenja sredinom treće četvrtine imao samo šest poena, zahvaljujući upravo dobroj obrani Brooksa, koji je poznat kao prljav igrač i nerijetko se nalazi u ekscesnim situacijama.

Cavsi su se žalili na isključenje Mitchella jer se "samo branio i učinio isto što bi svatko od nas", ali gađanje protivničkog igrača loptom i zaletavanje u njega teško može ne završiti ranim odlaskom u svlačionicu.

"On je jednostavno takav. Imali smo već bitaka, razbijao sam ga godinama, u doigravanju i u regularnoj sezoni, i sad kad je prvi put odradio solidan posao na meni, odluči napraviti nešto ovakvo. Tome nije mjesto u igri, morao sam se zaštititi", objasnio je Mitchell.