HRVATSKA OSVOJILA BRONCU

VIDEO Sestre Kalaus uz vatromet i poklone dočekane u Križevcima

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

BRONČANIM hrvatskim rukometašicama priređuju se dočeci diljem Hrvatske, a svoj su dobile i blizanke Larissa i Dora Kalaus u Križevcima.

Njih su građani dočekali na glavnom trgu uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Blizanke koje nastupaju za zagrebačku Lokomotivu su dobile prigodne poklone, a sugrađani su im priredili i vatromet.

Osjećaj je nestvaran i nerealan

Prvi trener Ivan Šimunek je djevojkama napisao pismo jer nije mogao doći na doček, a njegova gesta je raznježila blizanke.

"Uopće ne znam što bih rekla, istina je da je ovaj osjećaj nestvaran i ovo je nerealno. Hvala svima, na ovom dočeku i euforiji, ovo je predivno, nadam se da će to biti korak dalje u ženskom rukometu i hrvatskom sportu i da će se poboljšati uvjeti", kazala je Dora Kalaus, dok je sestra Larissa dodala:

Larissa je s 23 pogotka bila jedna od najboljih Hrvatica na EP-u

"Išle smo otpisane na Euro, nitko ništa nije očekivao od nas, to je veličina našeg uspjeha i ove pobjede. Nadam se da nećemo stati na ovome i da ćemo na tome graditi ženski rukomet u Hrvatskoj."

Larissa je bila jedna od najboljih hrvatskih igračica na EP-u u Danskoj. Ona je u osam nastupa postigla 23 pogotka, dok je sestra Dora na desnom vanjskom igrala u manje zapaženoj ulozi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.