Video - Španjolcima bronca na Kupu konfederacija: Domaćini pali tek u produžecima

AKTUALNI europski prvaci svoj su premijerni nastup na Kupu konfederacija u Južnoafričkoj Republici završili na trećem mjestu.

U borbi poraženih polufinalista, na stadionu Royal Bafokeng u Rustenburgu, Igrači Vicentea del Bosquea pobijedili su domaću reprezentaciju 3-2 nakon produžetaka.

Bili su Španjolci sasvim blizu i drugog poraza nakon što su u srijedu njihovu seriju od 15 pobjeda zaredom prekinuli Amerikanci 2:0 pobjedom. Spasio ih je Daniel Güiza golom za 1:1 u 88. minuti. Samo minutu potom lijepim je udarcem iz pozicije za centaršut povisio na 2:1, no napadač domaćih Mphela u trećoj je minuti sudačke nadoknade fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca, s preko 20 metara, zakucao loptu u desni gornji kut španjolskog vratara Casillasa za 2.2.

Australski sudac Matthew Breeze propustio je u završnici prvog produžetka fućkati penal za Španjolce nakon što je loptu rukom u vlastitom 16-ercu zaustavio jedan nogometaš domaćih.

U drugoj minuti drugog produžetka Xabi Alonso je, međutim, iz slobodnog udarca s lijeve strane zabio za konačnih 3:2. Bio je to zapravo ubačaj pred gol s rotacijom u okvir vrata. U buketu igrača nitko nije dirnuo loptu i ona je prevarila vratara Khunea.

Oba su dvostruka strijelca, Güiza i Mphela, ušli u igru u nastavku utakmice: Španjolac umjesto Torresa u 57. minuti, a Južnoafrikanac umjesto Pienaara u 64.

Joel Santana: Bafana je dobro igrala
  
Brazilski izbornik nogometne reprezentacije Južnoafričke Republike, Joel Santana, još je jednom izrazio ponos nastupom svojih pulena, ovaj put u borbi za treće mjesto na Kupu konfederacija.

Europski prvaci Španjolci tek su nakon produžetaka slavili 3:2 u Rustenburgu. Od poraza u regularnom dijelu utakmice dijelile su ih samo dvije minute (golovi Daniela Güize u 88. i 89. minuti) da bi potom u trećoj minuti sudačke nadoknade opet zabili domaćini.

"Bafana je odigrala vrlo dobro. Dozvolili smo Španjolcima dva brza gola pretkraj utakmice, ali sve u svemu igrali smo dobro" rekao je Santana dodavši:
 
"Obrana je odradila dobar posao. I golovi koje smo zabili također su bili dobri. No, i Španjolci su pokazali kvalitetu."

Kad je u pitanju nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine, Santana je sada još optimističniji:

"Imamo dodatnu godinu pripremiti se za veliki šou. Sretni smo načinom na koji se zasad stvari odvijaju." 
 
Kup konfederacija, utakmica za treće mjesto:

Španjolska - Južnoafrička Republika 3:2 (Güiza 88, 89, Xabi Alonso 107 / Mphela 73, 90+3) 

Totalsport
Foto: AFP

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.