UFC

VIDEO Strašni nokaut završio karijeru Joanne Jedrzejczyk

Foto: Profimedia

BORBA između Zhang Weili i Joanne Jedrzejczyk nije samo ponijela titulu izvedbe večeri na eventu UFC 275 u Singapuru nego će zasigurno konkurirati za nokaut godine. Kineska borkinja fenomenalnim udarcem vanjskim dijelom šake iz okreta pogodila je u lice legendarnu Poljakinju, koja je nakon meča objavila kraj karijere.

Revanš najbolje borbe 2020. godine

Bio je to revanš meča koji je 2020. proglašen borbom godine, kada je Weili pobijedila podijeljenom odlukom sudaca, a jezive snimke izobličene Jedrzejczyk obišle su svijet. Weili je tada pobjedom osvojila naslov prvakinje slamka divizije, koji je u međuvremenu izgubila i neuspješno pokušavala vratiti protiv Rose Namajunas, a Poljakinji je ovo bio prvi meč nakon tog poraza.

Kao i u prvom meču, sinoć su protivnice krenule dinamičnom izmjenom udaraca, a Weili je vjerojatno bila u prednosti zbog serije dok ju je držala na tlu. U drugoj rundi Jedrzejczyk je neoprezno nasrnula, a Weili fantastično kontrirala i iz okreta vanjskim dijelom šake razorno pogodila protivnicu u desnu stranu lica.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NOKAUT

Jedrzejczyk objavila kraj

"Radim ovo 20 godina, uskoro ću napuniti 35, a želim biti majka i poslovna žena. Trenirala sam više od pola života. Sve vas cijenim i volim", rekla je Jedrzejczyk objavljujući kraj karijere u kojoj je ostvarila 16 pobjeda i pet poraza, ali zbog niza od sedam pobjeda i trogodišnje dominacije slamka kategorijom smatra je se jednom od najvećih svih vremena.