VIDEO Tenisač povraćao nakon pobjede na Australian Openu

Foto: Profimedia

JACK DRAPER (22) pobijedio je Marcosa Girona (30) u prvom kolu Australian Opena s 3:2 u setovima (6:4, 3:6, 4:6, 6:0, 6:2). Britanac, 55. igrač svijeta, slavio je nakon tri sata i 20 minuta igre protiv američkog predstavnika, koji drži 66. mjesto na ATP ljestvici.

O tome koliko su teški uvjeti na australskom Grand Slamu govori trenutak s kraja meča. Čim je Draper iskoristio drugu meč-loptu, otrčao je do mreže i požurivao Girona kako bi se što prije rukovao s njime. Britanac se potom požurio i ispovraćao u kantu za smeće pokraj klupe. Draperu je to bila prva pobjeda u meču na tri dobivena seta, i to odigranom na visokoj temperaturi. Snimku pogledajte ovdje.

"Prijatelju, želim ti stisnuti ruku, ali moram doći do te kante"

"Inače mi nikad nije loše. Čudno, očito je bio fizički težak meč. Nismo igrali dugo za jedan meč od pet setova. Prošli tjedan sam u toplijim uvjetima igrao tri sata i 40 minuta i na kraju sam bio sasvim dobro.

Čini se da je zbog napetosti prvog meča na Grand Slam turniru. Još sam mlad, stoga mi je teško naviknuti se na sve što Grand Slamovi podrazumijevaju. Više mi je psihički stres uzrokovao umor, a ne fizički jer sam se u petom setu osjećao bolje nego u prvom", izjavio je Draper nakon meča.

"Jesam li povraćao zbog olakšanja? Da. Odigrali smo dugu izmjenu, možda je to bila reakcija na to što je konačno završila. Osjećao sam se loše što sam pobijedio suparnika i onda mu rekao: 'Prijatelju, želim ti stisnuti ruku, ali moram doći do te kante'", dodao je Draper.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.