VIDEO Toure komentirao slom u 92. minuti: Mogli smo bolje

Foto: Screenshot

KOLO TOURE, iskusni branič Obale bjelokosti i Liverpoola, sinoć je u paru s Dejanom Lovrenom odradio odličan posao u obrani "Redsa", ali jedan nesporazum i loša reakcija u sudačkoj nadoknadi koštali su ih poraza 1:0 kod Villarreala u prvoj utakmici polufinala Europa lige.



 
"Bila je to sjajna lopta i šansa za gol. Mogli smo bolje odraditi u obrani, ali pokušavamo gledati pozitivno. Imamo još jednu utakmicu. Imali smo prilike zabiti, znamo da možemo, pokazali smo to protiv Dortmunda. Moramo učiti na svojim greškama i igrati kao protiv Borussije", rekao je Toure nakon utakmice.
 

  
Prvi je to poraz Liverpoola u Europi ove sezone, dok u Premiershipu nisu sigurni niti hoće li izboriti mjesto u Europa ligi sljedeće sezone.

Klopp kreće u rekonstrukciju obrane

Obrana je i ove sezone bila bolna točka Kloppove momčadi, unatoč brojnim sjajnim partijama Lovrena, Tourea, Sakha i Skrtela, na kraju će se pamtiti samo velike pogreške kojih je u Premiershipu ipak bilo više nego u Europi. Dok u domaćem prvenstvu imaju najslabiju obranu u gornjem dijelu ljestvice, u Europi su bili čvršći, ali i manje efikasni u napadu, u 13 utakmica imaju omjer 15:10.

Prema informacijama s Anfielda, Jurgen Klopp će na ljeto krenuti u slaganje nove momčadi, a krenut će od obrane. Lovren je navodno siguran, ali Skrtel i 35-godišnji Toure će, tvrde Englezi, napustiti klub, dok je Mamadou Sakho zapao u probleme sa suspenzijom zbog dopinga.

Klopp je zainteresiran za Nevena Subotića, a potvrđen je dolazak Joela Matipa. Navodno je blizu i nekadašnji kapetan Arsenala i igrač Barcelone Thomas Vermaelen. Za njega je Liverpool već ponudio Kataloncima oko 10 milijuna eura, piše The Sun. Barca za 30-godišnjaka traži koji milijun više.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.