Video - Trener Maccabija Gershon ludio u Madisonu, iz dvorane ga izvodio rabin

TROFEJNI izraelski košarkaški trener Pini Gershon (58) prvi je put sa svojim Maccabijem dobio priliku igrati u legendarnoj njujorškoj dvorani Madison Square Garden. Tamo je ostavio dubok trag, ali ne zbog nekakve velike pobjede "žutih" nad Knicksima, već zbog "one man šoua" kojeg je izveo.

Sve se odvilo u drugom poluvremenu kad je sudac dosudio prekršaj u korist protivničkog igrača Ala Harringtona. Inače karizmatični trener eksplozivnog karaktera poludio je na tu odluku, nabrzinu dobio dvije tehničke, nakon čega je morao napustiti teren. Nije bilo tako. Gershon je prvo mirno odbijao sugestije da ode, pa se potom svađao sa sucima. Sve je trajalo skoro deset minuta.

Odlučni Pnini pristao se udaljiti tek kad je s tribine sišao rabin Yitchak Dovid Grossman, osnivač najvećeg svjetskog sirotišta Migdal Ohr, u čiju svrhu je utakmica upriličena. Grossman je pokušao suce uvjeriti da promijene odluku, no rabinovo lobiranje nije bilo uspješno. Trener Maccabija potom je ipak otišao s parketa, a utakmica je nastavljena.

Knicksi su dominirali cijelim tijekom i pobijedili lako 106:91. Predvodio ih je Nate Robinson s 19 koševa, dok je Maccabi pokušao odolijevati predvođen bivšim cibosom Alanom Andersonom. On se dobro snašao vrativši se na NBA parkete, Knicksima je ubacio 20 koševa.

Gershon bio u pravu, nova greška "v.d. sudaca"

Pogledom na snimku stječe se dojam da je Gershon u pravu , budući da nakon prve tehničke nije reagirao. Sve se čini kao greška već naveliko kritiziranih zamjenskih NBA sudaca, koji sedam dana prije početka sezone ne ulijevaju povjerenje. Treneri NBA momčadi već negoduju, a neki su i financijski kažnjeni od strane lige. Gershon bar ne mora brinuti hoće li zbog svog istupa dobiti po džepu.

Maccabi vodio do vrha, smišljao šale o crncima


Gershon je danas bez sumnje jedan od najvećih europskih trenera. Maccabi je vodio do dva naslova euopskog prvaka, a jednom je posustao u finalu. Zanimljivo, prije nego je preuzeo "žute", stalno je pričao protiv dominacije tog kluba u Izraelu. Poznat je po svojim čestim konfliktima sa sucima i navijačima, a tu su mu omiljeni oni rivalskog Hapoela iz Jeruzalema. Jednom su ga zbog kontroverznih izjava o crncima optuživali za rasizam, no on se branio govoreći kako se radilo o šalama. O tome su raspravljali i navijači Olympiakosa dok je vodio taj grčki klub, budući da je rijetko koristio tamnoputog "Baby Shaqa" Shortanaistisa. To je njegovom osebujnom stlu dalo i onu kontroverznu notu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.