hnl europa

VIDEO Upozorenje Hajduku. Vitoria propada, ali je golčinama demolirala Mađare

Screenshot: Twitter

VITORIA GUIMARAES pobijedila je Puskas Akademiju 3:0 u prvoj utakmici drugog pretkola i tako praktički osigurala prolazak u iduću fazu, u kojoj je čeka Hajduk. Jasno, ostao je još revanš u Mađarskoj, ali Portugalci tamo nose ogromnu prednost i sve osim njihovog prolaska bilo bi senzacija. Prvi gol za domaćine postigao je Ruben Lameiras u 4. minuti. Desno krilo Vitorije lijepo je zabilo ljevicom sa svoje strane. Lameiras je s 15 metara iskosa snažnim prizemnim udarcem iz prve zabio u bliži kut.

Svi golovi Portugalaca bili su lijepi, ali drugi je spektakularan

Još ljepši je gol kojim je Vitoria poduplala vodstvo u 39. minuti. Ofenzivni veznjak Tiago Silva natrčao je na loptu te je također iz prve, ali s 20 metara topovski zakucao u rašlje. To je jedan od najljepših golova početka sezone eurokupova. Konačan rezultat postigao je Anderson Silva u 65. minuti. Tek što je ušao u igru, napadač je odlično utrčao između suparničkih braniča i onda savršeno iskoristio loptu u prostor tako što je probio golmana jakim udarcem ljevicom s lijeve strane. 

► KLIKNI OVDJE , OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ GOLOVE PORTUGALACA

Ovakvi golovi i rezultat su veliko upozorenje Hajduku pred izgledne utakmice s Vitorijom. Bez obzira na to što je klub koji je prošlu sezonu završio na šestom mjestu portugalskog prvenstva u velikim financijskim problemima i što ga je zbog toga pogodio egzodus igrača, Vitoria je očito i dalje jaka.

Vitoria je pred bankrotom, napustili su je najvažniji igrači. Hajduk se također okoristio njenom nevoljom

Portugalski mediji pišu da je Vitoria dužna preko 50 milijuna eura, zbog čega ju je napustio niz važnih igrača. Najbolji strijelac Rafa Estupinan otišao je u Hull, najbolji igrač Rochinha u Sporting, lijevi bočni Rafa Soares u PAOK, a najveći talent, veznjak Gui Guedes u Almeriju.

Uostalom, Hajduk se također prilično okoristio jako teškom situacijom u Vitoriji. Da taj klub nije pred bankrotom, ne bi na posudbu na Poljud pustio prvotimca iz obrane Tonija Borevkovića. Usprkos svemu navedenom, Vitorija je uvjerljivo pobijedila Puskas Akademiju, i to krasnim golovima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.