VIDEO Velika pobjeda za Sloveniju. U Ljubljani su srušili Portugal

Foto: EPA

SLOVENIJA je u prijateljskoj utakmici u Ljubljani pred 16 tisuća gledatelja slavila protiv Portugala 2:0. Domaćini su do pobjede stigli na krilima bivših SHNL igrača. Prvo je u 72. minuti za vodstvo zabio bivši igrač Rijeke, a danas Panathinaikosa Adam Gnezda Čerin. Za povećanje vodstva i konačan rezultat utakmice u 80. minuti zabio je kapetan Olimpije Timi Max Elšnik na asistenciju bivšeg igrača Dinama Petra Stojanovića.

Prvi gol Slovenije u 72. minuti došao je nakon prekrasne akcije. S nekoliko lijepih poteza su izigrali Portugalce po desnoj strani i uslijedila je dubinska lopta prema Žanu Celaru. On nakon driblinga pronalazi napadača RB Leipziga Benjamina Šeška na vrhu kaznenog prostora, a on isprve odigrava prema natrčalom Čerinu koji prizemnim udarcem desnom nogom posprema loptu u suprotni kut.

Sjajna najava Europskog prvenstva za Sloveniju

Izabranici Matjaža Keka do drugog gola dolaze osam minuta kasnije. Iako je obrana Portugala bila brojčano nadmoćnija, Slovenci su ih izigrali. Nekoliko puta su na vrhu kaznenog prostora kombinirali Stojanović i Elšnik, a potonji na kraju sjajnim udarcem s deset metara u bliži gornji kut završava posao za veliki skalp slovenske reprezentacije. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Slovenija se prethodno plasirala na Europsko prvenstvo u Njemačkoj što će im biti prvi nastup na velikom natjecanju od 2010. godine i nastupa na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici te prvi nastup na Euru još od 2000. godine kada se igralo u Nizozemskoj i Belgiji. U skupini C igrat će s Danskom, Engleskom i Srbijom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.