VIDEO Zvijezda Reala ponovno rasistički izvrijeđana na Mallorci

Foto: EPA-EFE

REAL MADRID poražen je na gostovanju kod Mallorce s 1:0 u utakmici 20. kola španjolskog prvenstva. Susret je riješen autogolom Nacha Fernandeza iz 13. minut. Real sada ima čak osam bodova manje od vodeće Barcelone koja je u istom kolu pobijedila Sevillu.

Gostovanje na Mallorci je pored poraza aktualnog prvaka obilježilo i rasističko vrijeđanje jednog od najboljih igrača Reala Vinicius Juniora. U jednom trenutku u TV prijenosu mogao se čuti glas s tribina koji 22-godišnjeg Brazilca naziva "mono", što na španjolskom znači majmun.

@dazn_es Sí, ha habido insultos racistas a @Vini Jr. Y sí, 𝐒𝐎𝐍 𝐈𝐍𝐓𝐎𝐋𝐄𝐑𝐀𝐁𝐋𝐄𝐒 😡 Tenemos que acabar con esto en el fútbol como sea. Impecable discurso de @Miguel Quintana ♬ sonido original - DAZN España

Ovo nije prvi put da je Vinicius meta rasizma u Španjolskoj. Majmunom su ga nazivali na više stadiona, a istom riječi poslužio se čak i jedan novinar kada je Brazilca napadao zbog karakterističnog južnoameričkog plesa kojim slavi golove. Prošle sezone crni igrači Reala također su bili izvrijeđani na Mallorcinom stadionu Son Moix.