NK OSIJEK

Vidjeli smo još jednu potvrdu da je Nenad Bjelica NK Osijek

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

PRVO poluvrijeme Osijeka i Istre 1961 na Gradskom vrtu zorno je prikazalo da u Gradskom vrtu nešto ne štima. Konkretno, Osijek je uspio prosuti vodstvo 2:0 tako što je primio dva gola iz prekida, a Puljani su još nekoliko puta opasno zaprijetili. Na kraju je završilo 2:2 i tim je kiksom danas nervozni i dekoncentrirani Osijek ostao na trenutno pet bodova iza Dinama i počeo gasiti snove o naslovu prvaka.

Momčadi Nenade Bjelice sinonim su za taktičku organiziranost, čvrstu defenzivu i koncentrirano izvršavanje zadataka, posebno ispred vlastitog gola. Danas, protiv rasterećene Istre, to nije bio slučaj. Inače pouzdani Osijekovi igrači griješili su češće nego inače, a dekoncentracije je bilo u obrani, kao i u napadu u ključnim trenucima, posebno u finišu meča kad je Osijek jako pritisnuo.

Osijek je rano i uvjerljivo poveo 2:0 golovima kapitalaca Kristijana Lovrića (4. minuta) i Mije Caktaša (12. minuta) i nakon toga stao. Umjesto da nastave istim tempom i zabiju još jedan gol do kraja prvog poluvremena te posve umrtve protivnika, Osječani su svojim atipičnim greškama vratili Istru u igru.

Bjelica je htio otići? Drama trajala dva dana

Simptomatično, ovo se dogodilo dva dana nakon što je Bjelica, alfa i omega osječkog kluba, javno istupio s kritikama vodstvu kluba. Podsjetimo, Osijekov šef struke požalio se da mu ponestaje energije jer mora voditi bitke koje nisu u opisu njegovog posla, a navodno je bio spreman dati ostavku. Nema sumnje, to je generiralo tjeskobu i među igračima te još jednom potvrdilo koliko je snažan Bjeličin utjecaj.

"Ja stvarno nemam toliko energije, ulažem jako puno energije u ekipu i osim toga oko škole, kao i još nekih stvari. Ima tu jako puno posla, neke stvari iz ovog drugog dijela mi oduzimaju energiju i nisam očekivao da će to baš tako biti. Očekujem reakciju odgovornih ljudi. U utorak sam obavio razgovor s predsjednikom. Očekujem poboljšanje jer je to interes NK Osijeka i vlasnika koji tu ulažu velike novce. Njima je u interesu da klub bude posložen kako jedan klub mora biti posložen. Na njima je da se odluče što žele. Vidjet ćemo hoće li biti pomaka po tom pitanju", rekao je Bjelica u četvrtak.

Nervoza u Osijeku

Priče iz osječkih kuloara govore da je Bjelica u četvrtak htio dati ostavku i otići iz kluba. Drama je trajala neko vrijeme, a onda je Bjelica nakon nekoliko razgovora popustio i odlučio ostati. Zasad. Sva burna događanja u Osijeku ovaj tjedan sugeriraju da su neki mehanizmi ozbiljno popucali, toliko da ni čovjek Bjeličine energije i autoriteta nema snage to sanirati. Sve to, sasvim sigurno, pomno prate i Osijekovi igrači, a cijela situacija prelila se i na travnjak, na kojem je Osijek djelovao ranjivo i neuredno.

I to je logično jer svima je odavno jasno da je Nenad Bjelica - NK Osijek.