PREMIERSHIP

Vieira, Henry i Bergkamp žele kupiti Arsenal

Foto: Action Images / John Sibley / Reuters

ARSENALOVE legende Thierry Henry, Dennis Bergkamp i Patrick Vieira uključili su se u kandidaturu mladog švedskog biznismena Daniela Eka da kupi londonski klub, piše BBC.

Nakon što je više od 1000 navijača prosvjedovalo protiv vlasnika Stana Kroenkea zbog odluke da Arsenal priključi Superligi, pritisak na američkog milijardera povećala je i objava Daniela Eka, suosnivača glazbenog servisa Spotify, u kojoj je obznanio da bi rado kupio klub za koji navija od djetinjstva.

Prema Forbesu, Ek je težak 4.7 milijardi eura, a Arsenalova vrijednost procjenjuje se na 2.8 milijardi.

Ek je u petak svojom objavom zaintrigirao Arsenalove navijače, koji se dugo žele riješiti američkog vlasnika koji ne ulaže u momčad, nego posluje samo kako bi maksimalizirao profit od kluba. Odluka o priključivanju Superligi, iz koje je istupio samo dva dana kasnije s ostalim engleskim osnivačima, izazvala je samo još veći bijes među navijačima.

Američki milijarder Stan Kroenke i njegova tvrtka Kroenke Sports & Entertainment vlasnici su NBA franšize Denver Nuggetsa, Colorado Avalanchea iz NHL-a te brojnih drugih sportskih klubova, a od 2011. i većinski vlasnici Arsenala.

Njegov sin Josh, koji je direktor Arsenala, u četvrtak je rekao da KSE ne namjerava prodati klub unatoč žestokim prosvjedima. Klub se ispričao navijačima i menadžeru Mikelu Arteti, priznao pogrešku i objasnio da se Superligi u prvom redu priključio jer nije želio zaostati za ostalim engleskim velikanima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.